ACTUALITATE 4 noiembrie 2020

Covid-19 închide Târgul Producătorilor și Meșteșugarilor

de Daniela Luca | 1270 vizualizări

Târgul Producătorilor și Meșteșugarilor, organizat lunar în zona centrală a oraşului fântu Gheorghe, programat pentru finalul acestei săptămâni, nu va mai avea loc. Reprezentații TEGA S.A. au explicat că nu au obținut avizele necesare pentru desfășurarea evenimentului. 

Anunțul a fost publicat marți pe rețelele sociale. 

„Ne pare rău să anunțăm, însă din cauza situaţiei epidemiologice, TEGA nu a primit avizele necesare pentru a organiza târgul producătorilor și meșteșugarilor, care ar fi trebuit să aibă loc în weekend. Sperăm să ne revedem cât mai repede”, se arată pe pagina de Facebook a companiei de salubrizare. 

Directorul TEGA, Máthé László ne-a explicat că nu a primit niciun răspuns din partea autorităților în ceea ce privește avizele necesare organizării târgului. 

„N-am primit niciun fel de răspuns de la DSP Covasna. Eu am vorbit personal cu domnul director. A zis că o să rezolve și o să mă sune, dar nu mai răspunde. Am zis că degeaba încercăm, pentru că azi e deja marți și vineri ar fi trebuit să montăm mesele și nu mai putem să așteptăm, că nu avem hârtiile în mâinile noastre. DSVSA a zis că dacă DSP ne dă avizul, ne dau și ei. Nu înțeleg care e scopul, pentru că tot mergem la Kaufland, în spațiu deschis, atunci în spațiu deschis, cu mască și cu distanțare socială de ce nu se poate ține? Oamenii acum unde să își vândă marfa dacă nu îi lăsăm să vină la târg? Și piața centrală funcționează, atunci nu înțeleg care e situația cu astea. Și săptămâna trecută abia am reușit să rezolvăm cu vânzarea florilor pentru 1 Noiembrie”, ne-a spus Máthé László.

La târgul din luna octombrie, peste 40 de producători și meșteșugari locali au fost prezenți în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe. Aceștia erau obligați să respecte o serie de reguli, printre care afișarea unei pancarte cu măsurile de prevenție COVID-19, purtarea măștii și a mănușilor de protecție. 

Potrivit celor mai recente date furnizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna, din 31 octombrie, la Sfântu Gheorghe incidența COVID-19 a ajuns la 4,56/1000 de locuitori. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.