ACTUALITATE 6 octombrie 2020

COVID-19 în Primăria Ozun: două angajate au fost depistate pozitiv

de Iulia Drăghici - Taraș | 2801 vizualizări

Activitatea cu publicul este restrânsă

Primăria Ozun a restrâns activitatea cu publicul după ce recent două angajate, dintre care una contact cu un angajat al Primăriei Sfântu Gheorghe infectat cu SARS-COV-2, au fost depistate cu noul coronavirus. Din acest motiv, deși programul instituției este cel normal, de la 08:00 la 16:00, în incintă nu va mai avea voie să intre decât un singur cetățean, pe rând, și doar în primul birou, după ce i se va măsura temperatura, spune edilul Ráduly István.

Am restrâns activitatea cu publicul larg. Am lăsat Primăria deschisă. Cetățenii care vin la primărie cu diferite probleme pot să intre câte unul, doar la primul birou. Acolo, omul va fi preluat de colegii care au rămas și încercăm să rezolvăm problema. Ce s-a întâmplat: avem două colege confirmate pozitiv și la încă unul așteptăm astăzi rezultatul. Cei care au fost în apropierea colegelor, dar nu au avut contact direct, au fost trimiși acasă. Suntem foarte puțini la primărie”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, primarul Ráduly István.

Acesta spune că instituția a fost dezinfectată. În ceea ce privește starea celor două angajate, edilul a spus că se simt bine, fiind asimptomatice.

Totuși, din respect pentru cetățeni și din precauție, haideți să fim atenți. Din păcate, virusul este în comunitate. Uite că a ajuns și la Primărie. Suntem foarte precauți, dar totuși s-a întâmplat. (...) Atragem atenția cetățenilor, că dacă până acum mai intrau și câte doi, trei în birouri, acum nu se mai poate. Va intra doar un cetățean, în primul birou. Acolo este preluat de către o colegă, este verificat cu termometrul, este întrebat care este problema și apoi chemată colega care se ocupă cu problema. Facem asta ca să îi protejăm pe cetățeni, nu invers!”, a subliniat primarul.

Raportările de luni, 5 octombrie, privind cazurile de COVID-19 au arătat că din cele 1.315 îmbolnăviri depistate de la începutul epidemiei în județul Covasna, 304 sunt active, pentru că 972 sunt persoane declarate vindecate și 39 sunt decese.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.