ACTUALITATE 26 august 2021

COVID-19: doi pacienți internați la SJU Covasna și alte două cazuri noi identificate în județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 790 vizualizări

Raportările oficiale de miercuri, 25 august, arată că la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna sunt internați doi pacienți COVID-19 pozitivi. Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a informat în bilanțul zilei că în județul Covasna au fost identificate încă două cazuri noi. 

Tot potrivit raportării transmise de SJU Covasna, alți doi pacienți, în grupa de vârstă 70 – 81 de ani, sunt suspecți de infecția cu noul coronavirus și sunt internați și în așteptarea rezultatelor testărilor. Din fericire, niciunii nu sunt în stare gravă. 

Astăzi, la ora de referință 13:00, în spital se află internaţi doi pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (grupa de vârstă 70-81) şi alţi doi pacienţi la care a fost identificată prezența virusului în organism.

Doi dintre pacienți sunt tratați pe secția de Infecțioase COVID, având o stare generală bună, ușor simptomatică. 

La terapie intensivă nu sunt internaţi pacienţi suspecţi sau confirmaţi pozitiv COVID-19”, se arată în raportarea săptămânală trimisă de Spitalul Județean privitoare la activitatea în legătură cu noul coronavirus. 

Tot aceeași sursă informează și că „niciunul dintre pacienții infectați, tratați pe secțiile spitalului, nu a primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19”. 

Totodată, este de punctat și că în perioada 18-25 august, adică de la ultima raportare, nu au fost înregistrate decese asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2. 

În Spital, pe latura COVID, săptămâna trecută erau internați un pacient suspect de infecția cu virusul SARS-COV-2 şi un altul la care se identificase prezența COVID-19 în organism. 

În ceea ce privește situația la nivel de județ, cel mai recent bilanț, al zilei de miercuri, a arătat că au fost identificate încă două cazuri de COVID-19, astfel că numărul total, înregistrat de la începutul pandemiei, se ridică la 8.576. Și incidența se ridică la 0,06, de la 0,05, cât era marți. 

La această oră, la nivelul județului, se înregistrează 13 cazuri active: 2 la Micfalău (incidența în localitate pe 1000 de locuitori fiind de 1,12), 1 la Arcuș (incidența 0,59), 1 la Turia (0,26), 2 la Covasna (0,18), 1 la Vâlcele (0,18) și 6 la Sfântu Gheorghe (0,09)”, arată și bilanțul Prefecturii. 

La nivel național, miercuri au fost raportate 849 de cazuri noi. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.