ACTUALITATE 2 septembrie 2021

COVID-19: 3 pacienți internați la SJU; 16 cazuri active la nivel de județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 1186 vizualizări

Informațiile oficiale ale autorităților, transmise miercuri, 1 septembrie, arată că la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna sunt internați trei pacienți confirmați cu infecție SARS-COV-2. Dintre aceștia, doi sunt în stare gravă, pe fondul comorbidităților. La nivel județean, numărul cazurilor active se ridică la 16. Cele mai multe, adică 9, sunt înregistrate la Sfântu Gheorghe. 

Din datele furnizate miercuri de reprezentanții SJU Covasna, pacienții internați sunt o femeie în vârstă de 80 de ani, care se află pe secția de Boli Infecțioase cu o simptomatologie medie, respectiv doi bărbați, în vârstă de 57 și 80 de ani. Aceștia sunt internați pe secția ATI, în stare gravă, pe fondul comorbidităților de care suferă. 

Pe Secția de Boli Infecțioase avem o pacientă de 80 de ani. Dânsa suferă de pneumonie COVID bilaterală, supra infectată. Primește medicamente, antibiotice, oxigen, tot ce este necesar. Este într-o stare de o gravitate medie. Pe Secția de ATI avem doi bărbați, unul de 57, respectiv 80 de ani. Amândoi sunt în stare gravă, mai ales pacientul mai tânăr, de 57 de ani, dar în principal din cauza altor boli, comorbidități, și mai puțin pneumoniei COVID. Pacientul de 57 de ani are probleme cardiace, bypass coronarian și de asemenea a făcut un dezechilibru hidroelectrolitic cu scăderea marcată a sodiului, motiv pentru care a făcut niște probleme neurologice grave. Bărbatul de 80 de ani, este de asemenea cu probleme cardiace și cu infarct miocardic”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, directorul medical al Spitalului Județean, dr. Roșu Mátyás. 

Raportarea SJU mai informează și că la aceeași dată nu sunt înregistrați pacienți suspecți de infecția COVID. De asemenea, aflăm și că în ultima săptămână a fost o singură externare la pacienți COVID, de pe Secția de Boli Infecțioase – un bărbat de 70 de ani care a avut nevoie timp de 14 zile de îngrijire medicală. 

O veste ceva mai bună este aceea că, deși sunt semnale că noua variantă a virusului afectează mai degrabă copiii, în prezent în județ nu au fost semnalate probleme deosebite din acest punct de vedere, mai spun reprezentanții spitalului. 

Se pare că o să vină iar o perioadă dificilă, atât în rândul populației, cât și în rândul organizațiilor, instituțiilor spitalicești”, a spus, totuși, managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert. 

Săptămâna trecută, raportul spitalului arăta că se aflau internaţi aici doi pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (grupa de vârstă 70-81) şi alţi doi pacienţi la care a fost identificată prezența virusului în organism. Atunci nu era nicio persoană COVID sau suspectă de infecția cu noul coronavirus internată la secția ATI. 

Între timp, crește, chiar dacă din fericire nu cu mult, și numărul cazurilor la nivel de județ. Datele Prefecturii din 1 septembrie arată că sunt 16 cazuri active. 

La această oră, la nivelul județului, se înregistrează 16 cazuri active: 1 la Arcuș (incidența 0,59), 2 la Vâlcele (0,35), 1 la Turia (0,26), 1 la Ozun (0,22), 1 la Covasna (0,09), 1 la Brăduț (0,19) și 9 la Sfântu Gheorghe (0,14)”, arată comunicatul de presă al Prefecturii. 

De la debutul pandemiei, la nivel județean s-au raportat 8.585 cazuri. În prezent, incidența la nivel de județ este 0,07, conform raportărilor transmise de către Institutul Național de Sănătate Publică, citate de Prefectura Covasna. 

La nivel național, miercuri au fost raportate încă 1.443 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care două în județul Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.