ACTUALITATE 7 octombrie 2022

Covăsnenii sunt așteptați să își nominalizeze mentorul în educație

de David Leonard Bularca | 669 vizualizări

Gala Premiilor Mentor se va organiza în primăvara anului viitor

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației s-au deschis nominalizările pentru „Premiul Mentor”, acordat celor care au dat dovadă de excelență în educație. Covăsnenii pot, astfel, să își nominalizeze profesorii, antrenorii sau mentorii care i-au inspirat prin modul în care au ales să își practice meseria. Nominalizările se pot face până la finalul anului, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna de către Fundația Pentru Comunitate. 

„Zece profesori și antrenori vor primi și în acest an Premiul Mentor pentru excelență în educație. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Nominalizările se depun online până în 31 decembrie 2022, pe https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor, se arată în comunicatul de presă. 

Premiile sunt oferite încă din anul 2010, pentru „a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor”

Oricine poate face nominalizări, atât în nume propriu, cât și în numele unui grup. Organizatorii își doresc ca cei nominalizați să fie persoane care au condus spre succes generații întregi. 

„Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Organizatorii doresc să fie nominalizați acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale în măsura valorilor realizate”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Gala Premiilor Mentor se va organiza în primăvara anului viitor, la sala Amfiteatru de pe acoperișul Teatrului Național București.

Până în prezent, din județul Covasna au fost trei laureați ai Premiului Mentor:

  1. 2017 – Veres László, antrenor judo – https://youtu.be/12Yvx806mXE;
  2. 2016 – Pető Mária, profesor de fizică – https://bit.ly/3e6uOzc
  3. 2012 – Salamon András, profesor de limbă și literatură maghiară.

Programul este organizat de Fundația Pentru Comunitate, din fondurile asigurate de Compania MOL România.

Sursa foto: comunicat de presă

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.