ACTUALITATE 1 aprilie 2014

Covăsnenii, cuceriţi de actorii de la Nottara

de Monica Vrânceanu | 131 vizualizări

Sala din staţiunea Covasna a fost arhiplină

Oraşul Covasna a sărbătorit pentru prima oară Ziua Mondială a Teatrului, chiar dacă a făcut-o luni, pe 31 martie, la câteva zile după ziua oficială de 27 martie. Ziua Teatrului a fost marcată prin spectacolul invitat special în acest sens la Covasna – „Fii cuminte, Cristofor!”. Producţie a Teatrului Nottara din Bucureşti, spectacolul i-a avut în distribuţie pe Silviu Biriş, Tania Popa, Magda Catone şi Cristian Nicolaie, regia fiind semnată de Diana Lupescu.

Covăsnenii, care au participat în număr mare la spectacol – adică 350 de persoane într-o sală cu o capacitate de 260 de locuri, au apreciat replica, mimica şi gestica celor patru actori, pe care i-au găsit ca fiind dedicaţi şi deosebit de talentaţi, reuşind să transmită semnificaţiile spectacolului. Oamenii au apreciat faptul că piesa a vorbit despre valori şi a avut inclusiv o morală, în vreme ce comedia situaţiilor nu a căzut pe panta vulgarităţilor.

„Cred că publicul s-a familiarizat cu dramaturgul Aurel Baranga – unii l-au redescoperit iar alţii, mai tineri, l-au cunoscut ca pe un regizor actual prin caracterul comunicativ şi familiar al piesei. Au venit la piesă români şi maghiari, şi cu toţii s-au bucurat de spectacol, de remarcat fiind că în public s-au aflat şi câţiva turişti veniţi la Covasna la tratament”, a declarat unul dintre organizatorii spectacolului, consilierul local Nicolae Enea.

Acesta s-a arătat impresionat de simplitatea şi prietenia actorilor bucureşteni, care astfel au fermecat un public avid de cultură, care a trăit piesa intens, a râs sincer şi cu poftă şi i-a răsplătit pe artişti cu aplauze puternice şi îndelungate. Tocmai pentru că reprezentaţia a fost una de succes, organizatorii vor să repete experienţa pe 12 mai.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.