ACTUALITATE 28 iunie 2020

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție

de Iulia Drăghici - Taraș | 1388 vizualizări

Nerespectarea măsurilor individuale de protecție, impuse prin starea de alertă, îi costă în total 700 de lei pe cei surprinși în acest final de săptămână încălcând legea pe raza județului Covasna. Cifrele oficiale mai arată și că de vineri până duminică, aici au fost raportate patru noi cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

La nivelul județului, au fost verificate 382 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 18 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuale, fapt pentru care au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 avertismente și 9 amenzi, în valoare totală de 700 de lei.

Rugăm cetățenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de autorități”, a transmis Prefectura Covasna duminică, într-un comunicat de presă.

Aceeași sursă mai arată în cel mai recent comunicat de  presă, de duminică, 28 iunie,  că „au fost verificate 36 SC/PFA cu privire la modul de respectare a interdicțiilor pe timpul stării de alertă”.

Tot în raportarea de duminică se arată că Institutul Național de Sănătate Publică a raportat 277 de cazuri de coronavirus pentru județul Covasna, cu patru mai multe decât vineri.

Mai mult, „potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 28 iunie 2020, în prezent sunt internați în unitățile spitalicești din mun. Sfântu Gheorghe, Brașov și Odorheiu Secuiesc, un număr total de 30 de pacienți bolnavi de COVID-19. (...) În ultimele 24 de ore a fost efectuată o internare a unei persoane confirmată ca fiind bolnavă de COVID-19”, mai arată Prefectura.

Numărul pacienților covăsneni vindecați de COVID-19, conform cifrelor înregistrate de la începutul pandemiei, se ridică la 235.

În ceea ce privește numărul testelor prelucrate, „până în acest moment pentru județul Covasna este de 5.294 de teste, la care se adaugă alte 2.488 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe”, arată sursa citată.

De sâmbătă până duminică, o persoană a ieșit  din carantină, ceea ce înseamnă că au mai rămas 11. „Alte 350 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, transmit autoritățile.

Până în 28 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.313 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), printre care 291 noi. Dintre persoanele confirmate, 18.814 au fost declarate vindecate și externate.

La ATI sunt internați 217 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 942 de persoane. Alte 66.953 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

La nivel național, valoarea amenzilor date de polițiști și jandarmi pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 este de 148.150 de lei, din 624 de sancţiuni contravenţionale.

Sursa foto: Unsplash.com. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.