ACTUALITATE 5 ianuarie 2014

Covăsneanul Radu Cotarcea este vicecampion mondial la dezbateri academice

de Székely Emőke | 126 vizualizări

radu cotarcea

Echipa formată din Radu Cotarcea din Sfântu Gheorghe și Octavian Buta din Cluj Napoca a terminat pe locul secund Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, competiție ce a avut loc zilele trecute la Chennai în India. Cei doi români au reprezentat Universitatea „Babeș-Bolyai” și au fost conduși de Adi Ghițe, un fost arbitru, actualmente președinte al unei organizații de profil din Cluj.

România a fost reprezentată la această competiție de trei echipe, dintre care una s-a oprit în grupe (Flaviu Miron și Bogdan Gliga), una a ajuns până în semifinale (Ioana Stupariu și Călin Mureșanu), iar cea de a treia a luat argintul. De asemenea, în urma acestei competiţii, Radu Cotarcea s-a poziţionat şi pe locul al VI-lea în topul celor mai buni oratori din lume.

Absolvent al Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, Radu Cotarcea a obținut anul trecut și titlul de cel mai bun debater al României, pe care l-a câștigat la Turneul Campionilor de la București atât la individual, cât și pe echipe. De asemenea, tânărul covăsnean și coechipierul lui au câștiga anul trecut și titlul de vicecampioni europeni la competiția continentală.

La actuala ediţie a Campionatului Mondial de Dezbateri Academice, care s-a desfăşurat în perioada 26 decembrie 2013 – 4 ianuarie 2014, au fost peste 350 de echipe participante. România are în palmares un titlu european și unul mondial, ambele fiind obținute în 2009 de clujenii Dan Cristea și Nicoleta Lupea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.