ACTUALITATE 13 septembrie 2016

Covăsneanul Oláh Attila continuă lupta la Jocurile Paralimpice de la Rio

de Iulia Drăghici - Taraș | 362 vizualizări

Cea mai importantă competiţie sportivă pentru persoanele cu dizabilităţi din lume, Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, este în plină desfăşurare. Covăsneanul Oláh Attila care, alături de campionul paralimpic din 2012, Eduard Novak, reprezintă România la paraciclism a participat la prima sa probă sâmbătă, 10 septembrie, şi chiar dacă a obţinut ultimul loc, acesta continuă să rămână un luptător.

„Prima probă a fost foarte grea, din cauza stării de sănătate, din pricina căreia nu m-am putut antrena. În ultimele ore am avut probleme tehnice cu ghidonul, drept pentru care a trebuit să îl schimb şi a fost neobişnuit. La concurs am avut adversari foarte bine pregătiți tehnic, deoarece ei au posibilitatea de a se antrena pe pistă velodrom, ceea ce la noi nu e posibil. Dar sunt bucuros că am putut termina concursul și a fost o plăcere mare deoarece am avut foarte mulți susținători și din sală și de acasă”, a declarat Oláh Attila pentru „Observatorul de Covasna”.

Înainte de a pleca spre Rio de Janeiro, sportivul covăsnean a fost internat în spital din cauza unei probleme de sănătate. „Pot să spun că mă simt mai bine, nu mai am dureri, dar din cauza tratamentului cu antibiotice mă simt un pic slăbit și obosit. Mă simt obosit şi din cauza antrenamentelor pe care le fac acum, pentru că timp de 2 săptămâni nu am avut voie să fac antrenament, aşa că antrenamentele de acum sunt foarte grele şi obositoare. Zi de zi mă simt tot mai bine și simt că sunt mai puternic”, a mai spus acesta.

Concursul nu s-a terminat pentru Oláh Attila. Miercuri, 14 septembrie, de la ora 14, ora României, Attila va susţine proba de 20 de kilometri contratimp, iar vineri, 16 septembrie, proba de fond, la ora 15,30 a României. „De la proba 20 km contratimp aștept un loc mai bun ca la prima probă, iar la proba de 71 km fond aș dori să pot finaliza concursul”, ne-a transmis sportivul.

Oláh Attila are 27 de ani şi este din Târgu Secuiesc. Prin această participare la Jocurile Paralimpice de la Rio, covăsneanul, care poartă orteză la piciorul stâng încă din copilărie pentru că membrul nu este dezvoltat normal, îşi îndeplineşte cel mai mare vis al său.

A 15-a ediţie a Jocurilor Paralimpice are loc în perioada 7-18 septembrie 2016 la Rio de Janeiro, Brazilia. Aceasta este cea mai importantă competiție sportivă pentru persoanele cu dizabilități, la care participă peste 4.350 de sportivi din 176 de țări.

Attila3

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.