ACTUALITATE 13 martie 2020

Covasna: Registrul Auto Român, închis pentru dezinfecţie

de Iulia Drăghici - Taraș | 5964 vizualizări

Sediul Registrului Auto Român (RAR) din Sfântu Gheorghe a fost închis vineri pentru dezinfecţie, după ce un angajat al instituţiei s-ar fi întâlnit cu unul dintre membrii familiei din staţiunea Covasna în care două persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Prefectul judeţului Covasna, Iulian Todor, a declarat pentru AGERPRES că angajatul RAR şi soţia acestuia, care ar fi intrat în contact cu băiatul soţilor infectaţi din Covasna, au fost izolaţi la domiciliu, în ciuda faptului că băiatul nu a fost confirmat pozitiv în urma testării pentru coronavirus.

„Băiatul a fost testat, iar rezultatul este negativ. Totuşi, preventiv, s-a luat măsura izolării la domiciliu a angajatului RAR şi a soţiei acestuia şi s-a dispus închiderea RAR şi dezinfectarea spaţiilor acestei instituţii. Cele două persoane rămân izolate, iar RAR îşi va relua activitatea începând de luni", a precizat prefectul Iulian Todor.

Părinţii copilului, ambii în vârstă de 53 de ani, s-au întors din Trentino, Italia, pe data de 8 martie, iar la scurt timp au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Femeia a fost transportată miercuri la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, iar a doua zi, după primirea rezultatelor analizelor, a fost internat şi soţul ei în acelaşi spital, în timp ce băiatul, elev la un liceu din oraş, a rămas izolat la domiciliu.

Miercuri seară, după confirmarea diagnosticului, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu această familie, iar, potrivit Prefecturii, au fost depistate trei persoane, cărora li s-au recoltat probe şi au fost trimise spre analiză la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, pentru care se aşteaptă rezultatele.

Sursa: Agerpres. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.