ACTUALITATE 2 noiembrie 2022

Costurile pentru modernizarea străzii Garoafei, estimate la peste 9,8 milioane de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 318 vizualizări

Încă o stradă din cartierul Simeria, pe care autoritățile din Sfântu Gheorghe au în plan să o modernizeze, are Documentația de Avizare a Lucrărilor pentru Intervenție (DALI) aprobată de Consiliul Local. Aceasta prevede că investiția va costa peste 9,8 milioane de lei. 

Subiectul modernizării străzii Garoafei a fost abordat în ședința ordinară din luna octombrie a Consiliului Local Sfântu Gheorghe. 

Strada Garoafei are o lungime de 875 de metri. DALI-ul reglementează conducte de canalizare menajeră, apă potabilă, pluvială, iluminat public și canalizare pentru diferite cabluri, respectiv realizarea de spații verzi pe marginea drumului până la trotuar”, a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba în cadrul ședinței de joi. 

Actele care au primit girul aleșilor locali mai arată și că „suprafața părții carosabile este asfaltată în parte și prezintă următoarele tipuri de degradări: gropi, denivelări și făgașe, având un grad de severitate ridicat și o frecvență de apariție foarte mare”. 

Costurile estimate ale investiției, așa cum se arată în DALI, se ridică la 9.830.109,90 de lei. 

În aceeași ședință de Consiliu Local, de joi, 27 octombrie, aleșii au adoptat în unanimitate alte patru Documentații de Avizare a Lucrărilor pentru Intervenție (DALI), pentru străzile Gáll Lajos, Fermei, Zorilor și Privighetorii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.