ACTUALITATE 26 februarie 2014

Cosmin Trofin vrea să ajungă la Olimpiada de la Rio din 2016

de Székely Emőke | 217 vizualizări

Sportivul CSȘ și CSM Sfântu Gheorghe are planuri mari în carieră

La sfârșitul săptămânii trecute sportivul Cosmin Trofin din Sfântu Gheorghe a reușit performanța de a deveni dublu campion național la probele de 400, respectiv 800 de metri la Campionatele Naționale de Atletism în sală, ce au avut loc la București. Performanța a fost recunoscută miercuri și de conducerea Clubului Sportiv Şcolar, astfel că directorul Nemes Áron i-a felicitat pe sportiv și pe antrenoarea Révész Katalin.

„Mă bucură faptul că secția de atletism a CSȘ aduce rezultate remarcabile în condiții grele. Spun asta pentru că în Sfântu Gheorghe atleții nu au posibilitatea de a se antrena pentru competițiile în sală, pentru că nu au unde. De aceea se pregătesc la Bacău, Sibiu sau București” – a declarat Nemes Áron.

Acesta a mai spus că secția de atletism numără peste 60 de sportivi, din care 20 sunt avansați, iar 8 profesioniști, aceștia din urmă făcând sport de performanță.

Proaspăt campion național, Cosmin Trofin a spus că își dorește să aibă o evoluție cât mai bună în acest sezon, să construiască încet-încet visul suprem, acela de a ajunge la Jocurile Olimpice.

Atletul Cosmin Trofin alături de directorul CSŞ Sfântu Gheorghe, Nemes Áron

„Scopul meu este acela de a face baremul pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Până atunci va trebui să muncesc mult, să am evoluții cât mai bune pe plan național și internațional. Anul acesta îmi doresc să obțin timpul de 1min 48sec la proba de 800 de metri” – a declarat sportivul.

Întrebat care a fost competiția care i s-a părut cea mai grea, spune că l-au marcat Campionatele Balcanice de anul trecut, când a terminat pe locul 2, însă după o luptă crâncenă. „A fost foarte greu, după cursă n-am putut să scot o vorbă timp de o oră, eram terminat. Aceasta a fost probabil cea mai grea cursă pentru mine de până acum” – mărturisește Cosmin Trofin.

Cosmin practică atletismul de 7 ani, iar în ultimii ani a fost o prezență constantă pe podium la Campionatele Naționale. Anul acesta are de trecut un obstacol în plus, și anume Bac-ul. El spune că a reușit mereu să îmbine sportul și școala, nu a avut probleme. Părerea i-a fost împărtășită și de antrenoarea Révész Katalin, care a ținut să mulțumească conducerii și colectivului Colegiului Național „Mihai Viteazul” pentru înțelegerea de care au dat dovadă și pentru faptul că l-au ajutat pe Cosmin să nu rămână în urmă cu învățătura.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.