ACTUALITATE 20 martie 2016

Copiii talentați vor fi sprijiniți prin Bursa Dr. Bock Industries

de Sever Ioan Miu | 918 vizualizări

Copii talentați din județul Covasna pot aplica acum pentru bursa Dr. Bock Industries. Programul este finanțat de SC Ready Garment Tecnology SRL și va fi aplicat împreună cu Asociația „Bóbita”. Timp de trei săptămâni se primesc dosarele de înscriere, ajutorul financiar fiind de 4200 lei pentru fiecare copil câștigător.

Proiectul este inițiat si sponsorizat de SC Ready Garment Technology SRL, Filiala din România a grupului Dr. Bock Industries AG. De asemenea, proiectul este dezvoltat împreună cu Asociația „Bóbita” din Târgu Secuiesc și cu ajutorul profesional a lui Bereczki Kinga, președintele Consiliului Național de Promovare a Talentelor. Scopul programului este promovarea, sprijinirea și dezvoltarea personală a copiilor talentați din județul Covasna.

Programul se desfășoară exclusiv pe teritoriul județului Covasna. Pentru bursă pot aplica toți elevii din clasele I­-XII, care au obținut rezultate excelente în domeniul sportului, a artelor și a științelor, au rezultate remarcabile la activități extrașcolare, au participat la diferite olimpiade și concursuri organizate de instituții acreditate din România sau internaționale.

Elevii  pot aplica pentru patru categorii de burse, acestea fiind sport (se poate candida numai cu rezultate individuale), arte (arte plastice, design, muzica, teatru, ­dans), științe și lucrări științifice. Solicitantul bursei este rugat să marcheze în ce categorie dorește să aplice.

Dosarul de aplicare trebuie să conțină următoarele docu­mente:

- formular de aplicare,

- adeverință din care să reiasă faptul că candidatul frecventează o instituție de școlarizare,

- copie xerox despre certificatul de naștere sau cartea de identitate a candidatului,

- declarația părintelui sau reprezentantului legal, din care reiese că sunt de acord ca copilul să participe la programul de burse,

- scrisoare de recomandare din partea unui profesor sau mentor pregătitor,

- lista rezultatelor anterioare, organizată în tabel.

Pentru a ilustra rezultatele anterioare, se pot atașa fotografii, materiale video despre activități pe suport de CD sau DVD, apariții în mass media în ultimele 12 luni despre rezultatele candidatului. De asemenea, se poate atașa fotocopia diplomelor obținute la olimpiade, concursuri, campionate în ultimele doi ani - diplome emise de instituții de învățământ acreditate, cluburi sportive, concursuri județene, campionate naționale, campionate europene, cupe mondiale, olimpiade de tineret, concurs de creație, festivaluri naționale și internaționale, expoziții - precum și lista lucrărilor științifice, dacă este cazul.

Dosarul de aplicare trebuie trimis la Asociația „Bóbita”, adresă poștală: Târgu Secuiesc, OP 1 CP 10. Data limită pentru depunerea dosarelor, care va apărea pe ștampila poștală, trebuie să fie 8 aprilie 2016. Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 10 mai 2016.

Bursierii primesc sponsorizări sub formă de suport financiar. Toți câștigătorii vor obține individual finanțare în valoare de 4200 lei/an, împărțit in 12 rate lunare, adică 350 lei lunar. În total vor fi alocate 18 burse, 50% dintre bursele puse la dispoziție vor fi alocate pentru copiii angajaților.

Cei care doresc informații suplimentare se pot interesa la sediile fabricilor RGT Romania - Sfântu Gheorghe, str. Ciucului, nr. 149A, Estelnic str. Principală nr. 175, Baraolt str. Libertății nr. 15A-, sau la numărul de telefon 0762 205 420, între orele 10­ și 14.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.