ACTUALITATE 15 decembrie 2017

Contrastul iluminatului public la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 704 vizualizări

Pe unele străzi nu e deloc, iar pe altele luminile stau deschise și ziua

Iluminatul stradal este încă o problemă căreia autoritățile municipiului Sfântu Gheorghe se chinuie să îi dea de cap. Sunt unele străzi, cum ar fi Crângului sau Nicolae Iorga, unde acesta lipsește cu desăvârșire. De cealaltă parte, sunt tronsoane proaspăt modernizate, cum ar fi Lăcrămioarei, unde chiar și ziua se poate surprinde licărirea neoanelor.  

Am primit la redacție nenumărate semnalmente de la locuitorii orașului, care fie ne-au adus în vedere problemele cauzate de lipsa iluminatului stradal, fie informația că sunt străzi unde becurile iluminează chiar și la amiază. Un contrast cel puțin ciudat, despre care autoritățile ne dau asigurări că va dispărea, însă nu peste noapte.

Problemele pe străzile Lunca Oltului și Păiș David se vor rezolva în viitorul apropiat, spune primarul

„Cred că dacă facem o analiză a modernizării iluminatului public în ultimii ani, putem vedea că s-au modernizat foarte multe zone ale orașului. Practic acolo unde am modernizat străzile, în paralel am modernizat și iluminatul public și acest proces va continua. (...) Sunt zone unde nu am putut moderniza iluminatul public din cauza faptului că drumul nu este în administrarea noastră, ci în administrarea CNADNR-ului, și aici vorbim de Lunca Oltului sau Păiș David. Aceste probleme sper că se vor rezolva în viitorul apropiat, pentru că suntem la faza de semnare a procesului verbal de predare-primire și dacă revin în administrarea orașului, atunci vom putea  face aceste investiții”, a spus primarul Antal Árpád joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Strada Crângului – „prioritate zero”

Întrebat despre strada Crângului, edilul a subliniat că modernizarea acestui tronson important este o „prioritate zero” pe lista de investiții și că procesul se va demara de anul viitor.

„Pe strada Crângului, noi anul acesta am vrut să licităm modernizarea, inclusiv iluminat public și tot ce presupune. Din păcate, a trebuit  să reluăm procedura de licitație. Eu sper ca în primăvară reușim. Modernizarea străzii Crângului este în categoria de prioritate zero pe lista mea de investiții. Am fi dorit anul acesta, dar nu s-a putut licita, ori din cauză că nu s-a prezentat nimeni, ori că a trebuit refăcută documentația și așa mai departe” , a mai spus Antal Árpád.

Iluminat public și ziua pe Lăcrămioarei

Despre faptul că luminile publice erau deschise în plină zi pe strada Lăcrămioarei zilele trecute, edilul a ținut să sublinieze că cel mai probabil a fost vorba de un caz izolat, cauzat de lucrări de întreținere.

„Probabil că se făceau lucrări de mentenanță și din cauza asta. Alt motiv nu putea să existe”, a concluzionat primarul din Sfântu Gheorghe.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.