ACTUALITATE 27 martie 2020

Continuă seria dezvăluirilor: cine este al patrulea medic infectat cu COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 2192 vizualizări

Printre cei șapte angajați ai Spitalului Județean de Urgență infectați cu noul coronavirus se află și medicul ginecolog Romulus Găzdac. Acesta a făcut anunțul vineri, pe pagina sa de Facebook. Medicul spune că este într-o stare de sănătate bună și îi îndeamnă pe cetățeni să abordeze problemele zilnice din această perioadă cu optimism, dar, totodată, cu prudență. 

Mulțumesc tuturor pentru mesajele de sprijin și pentru urările de sănătate după depistarea mea ca fiind pozitiv la testul Covit 19 la locul de muncă. Ironia sorții: după 5 luni fără C.O. exact în această săptămână eram programat în concediu (desigur am renunțat odată cu apariția epidemiei) și acum sunt în concediu, dar de boală, internat în compartimentul special amenajat în sp.jud. Sf.Gheorghe. Este de apreciat activitatea de înființare și organizare a acestuia, dat fiind condițiile corespunzătoare de cazare, igienă într-o strictă izolare. În spatele albului imaculat, dar rece al combinezoanelor de protecție am descoperit seriozitate și profesionalism, dar și căldura și compasiune. Personal nu am avut și nu am până în prezent (la cel puțin 6 zile de la contaminare) nici un simptom de boală și pt a adăuga un touch de culoare optimistă la tabloul sumbru care ne înconjoară acum am confirmarea că persoanele din familie, prieteni cu care am intrat în contact direct testate sunt negative pt covit19. Cred că sunt motive bune de-a aborda în continuare epidemia prudent, respectând întocmai indicațiile autorităților, dar cu mai mult optimism, boala poate și trebuie să fie învinsă! Doresc să urez „Însănătoșire grabnică” în primul rând colegilor mei contaminați în timpul exercitării profesiunii și-n aceiași măsură tuturor celor bolnavi. Fie să avem cu toții, sănătoși sau bolnavi, puterea de a aborda problemele zilnice și nu puține cauzate de această criză cu pragmatism și realism optimist!”, a scris, pe pagina lui de Facebook, medicul Romulus Găzdac, mesaj făcut public și pe pagina președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. 

Spitalul Județean a anunțat joi seara că în total 7 angajați sunt infectați cu noul coronavirus, dar și că în rândul pacienților au fost confirmate două cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Astfel, s-a dispus punerea sub carantină a secției de Terapie Intensivă, unde a fost descoperit unul dintre pacienții infectați.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe a dispus duminică 22 martie 2020 plasarea sub carantină a secțiilor obstetrică-ginecologie, neonatologie, respectiv sala de nașteri ca urmare a confirmării infecției cu COVID19- coronavirus, la unul din angajații încadrați la aceste secții.

Imediat a început decontaminarea spitalului, pacienții cu patologie obstetrică-ginecologie au fost redirecționați către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc și a fost demarată o anchetă epidemiologică amplă.

Așa s-a aflat că încă patru angajați ai spitalului au noul coronavirus, adică în total cinci. Dintre aceștia, trei medici, toți ginecologi (Pál András, Kese Réka și Antal Álmos), au ieșit public și au confirmat că sunt infectați, în urma apelului făcut de primarul Antal Árpád și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, cu scopul de a „înlătura frica și de a restabili încrederea față de Spitalul Județean”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.