ACTUALITATE 18 mai 2011

Continuă procesul lui Racz Karoly

de Monica Vrânceanu | 108 vizualizări
Denunţătorul primarului pare să-și fi schimbat declaraţiile Procesul primarului din Târgu Secuiesc, Racz Karoly, care a fost acuzat în luna martie de luare de mită, a avut ieri o nouă etapă la Tribunalul Covasna. Procesul s-a derulat cu ușile închise, iar la finalizarea acestei noi înfățișări, avocatul apărării, Ioan Adam, a declarat că această nouă înfățișare a avut ca subiect audierea denunțătorului lui Racz Karoly. „(...) A fost o audiere lungă, anevoioasă, au fost foarte multe date care au fost luate.

Denunţătorul primarului pare să-și fi schimbat declaraţiile

Procesul primarului din Târgu Secuiesc, Racz Karoly, care a fost acuzat în luna martie de luare de mită, a avut ieri o nouă etapă la Tribunalul Covasna. Procesul s-a derulat cu ușile închise, iar la finalizarea acestei noi înfățișări, avocatul apărării, Ioan Adam, a declarat că această nouă înfățișare a avut ca subiect audierea denunțătorului lui Racz Karoly.

„(...) A fost o audiere lungă, anevoioasă, au fost foarte multe date care au fost luate. Pot spune că denunțătorul a făcut declarații diametral opuse față de cele pe care le-a făcut în actul de sesizare a Parchetului. Este complet surprinzător, pentru că sunt contradicții flagrante între afirmațiile din denunț - din declarațiile date la Parchet, și afirmațiile făcute astăzi. Toate acestea denotă fără echivoc că el nu este deloc sigur pe ceea ce afirmă și totul este ambiguu - în sensul că nu mai confirmă ce a susținut în cea mai mare parte în declarațiile date la Parchet”, a declarat Ioan Adam.

În acest context, avocatul a precizat că nu se poate pronunța dacă noua situație este sau nu în favoarea primarului Racz, dar a subliniat că ”această depoziție nu poate constitui un fundament pentru condamnarea unui om”.

Potrivit lui Ioan Adam, următoarea înfățișare a fost fixată pentru data de 29 iunie, când urmează administrarea probatoriului. Referitor la acest lucru, Ioan Adam a arătat că pe lângă martorii propuși de Parchet mai sunt și cei ai apărării.

”Dreptul la un proces echitabil, consacrat de Convenția Europeană, impune necesitatea administrării unui probatoriu în care atât acuzarea cât și apărarea să-și susțină cele afirmate, iar în urma acestui duel, la final, judecătorul să decidă”, a mai spus avocatul lui Racz Karoly, subliniind că un astfel de proces nu poate fi finalizat foarte rapid.

Racz Karoly a fost arestat pe 12 martie, în urma propunerii procurorilor DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată – zece acte materiale. Potrivit DNA, Racz Karoly, în calitatea sa de primar, i-a pretins administratorului unei  societăţi – denunţătorul în cauză – o sumă de bani neprecizată în scopul derulării fără probleme a contractului – emiterea de comenzi din partea Primăriei şi aprobarea cu rapiditate a plăţii unor produse livrate. Racz și-a susținut tot timpul nevinovăția, arătând că  era vorba despre un simplu împrumut și nimic altceva. Pe 12 martie, Tribunalul Covasna a aprobat arestarea pentru 29 de zile a lui Racz Karoly. Primarul de Târgu Secuiesc a fost suspendat din funcție pe timpul arestării, el revenind la Primărie abia după eliberarea din arest, pe 9 aprilie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 29 iulie 2011
CE O MAI LALAITI ASA TOVARASI !!! ESTE VINOVAT CLAR ! CEL CARE COMENTEZI STI CE CONTINE DOSARUL INTOCMIT DE DNA? INREGISTRARILE SI""zece acte materiale""! SUNT INREGISTRARI CLARE IAR BANII AU FOST citeste integral
cetateanul, 29 iulie 2011
gresit domnilor. Racz nu a cerut mita. Eliberarea sa , in situatia in care DNA avea flagrant facut, dovedeste pe deplin ca in realitate totul este o facatura politica marca UDMR. Stiau ca nu vor putea citeste integral
alt cetatean, 19 mai 2011
Hunor88@ ...................... nu crezi nici tu ce spui..fara suparare,lucrurile sunt mult mai simple: dl Racz a cerut mita,s-a lacomit,a cerut atata spaga pana denuntatorul s-a saturat,nu a mai citeste integral
Hunor88, 19 mai 2011
primarul a cazut in capcana politica facuta de catre UDMR!!dar DNA de ce nu verifica si trecutul primarului anterior!!cum a construit o casa cu a reusit sa-si faca strada asfaltata acolo unde candva citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.