ACTUALITATE 26 iulie 2013

Continuă înregistrarea absolvenților pentru șomaj

de Covasna Media | 72 vizualizări

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna le reamintește absolvenților promoției 2013 că indiferent dacă au sau nu Bacalaureatul, se pot înregistra, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, în evidentețe Agenției – prin locatiile din Sfântu Gheorghe – sediul central, respectiv punctele teritoriale din Târgu Secuiesc, Baraolt, Covasna și Întorsura Buzaului.

„Înregistrarea este utilă pentru ca tinerii să primească sprijin în căutarea unui loc de muncă şi pentru a beneficia, ulterior, de indemnizaţie de şomaj, prezentând în original şi copie cartea de identitate, certificatul de naştere şi certificatul de absolvire a studiilor, certificatul de căsătorie (dacă este cazul), însoţite de adeverinţa medicală care să ateste că sunt apţi pentru muncă şi de adeverinţa eliberată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice care să ateste că nu realizează venituri. Indemnizaţia de şomaj se acordă o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ absolvită iar cuantumul acesteia reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, adică 500 de lei”, a declarat directorul Agenției, Kelemen Tibor, precizând că nerespectarea termenului de 60 de zile duce la pierderea dreptului la indemnizaţie de şomaj.

Agenția le oferă tinerilor și șansa de participare la programe de formare profesională care să le asigure creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii. Prin acestea, tinerii se pot califica, recalifica, perfecţiona şi specializa în căutarea unui loc de muncă. Accesul la programele de formare profesională se face în urma activităţii de informare şi consiliere profesională sau de mediere, care sunt gratuite.

La AJOFM s-au înregistrat până în prezent 661 de absolvenți – 626 cu studii liceale, doi absolvenți de postliceal, un absolvent de învățământ obligatoriu și 30 de absolvenți cu studii universitare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.