ACTUALITATE 7 octombrie 2020

Construirea „Family Adventure Park”, amânată din cauza pandemiei

de Daniela Luca | 826 vizualizări

Termenul nou este anul 2022, spun investitorii 

Lucrările la Parcul de aventură „Family Adventure Park”, care ar fi trebuit să se construiască  până în 2021 la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Vâlcele, sunt amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Investitorii spun că au câștigat fonduri europene pentru acest proiect și că investiția se va realiza, însă cu o întârziere. 

Proiectul o să fie realizat. Deocamdată din cauza problemelor care sunt în lume, toți sunt în poziție de așteptare, dar noi am găsit sursele de finanțare, mă refer la bani europeni. Am găsit și terenul care o să fie la composesoratul din Simeria, la capătul orașului, spre Vâlcele. Deocamdată n-am progresat prea mult, dar totul rămâne în vigoare. Proiectul rămâne pe picioare. În ședința din această săptămână se vor rezolva problemele cu fundul funciar, având în vedere că acest teren nu a fost intabulat până acum. N-a existat carte funciară pentru cei care sunt proprietari. După aceea putem să vorbim despre închiriere sau concesiune. S-ar putea ca termenul să se ducă spre anul 2022”, ne-a spus unul dintre investitori, Sárkány Árpád.

Inițial, parcul de aventură „Family Adventure Park” trebuia să se realizeze în apropierea Izvorului Honvéd, din zona Sfântu Gheorghe – Șugaș Băi, însă activiștii de mediu au contestat proiectul, pe motiv că o astfel de investiție va fi nocivă pentru mediu și pentru locuitorii orașului. Aceștia s-au ambiționat și au depus în toamna anului trecut o petiție semnată de 1.200 de persoane la Primăria Sfântu Gheorghe prin care au obținut revocarea hotărârii ce vizează realizarea obiectivului. 

De asemenea, în luna noiembrie a anul trecut, peste 100 de covăsneni s-au alăturat Marșului pentru Păduri și au luat parte la o acțiune simbolică, de îmbrățișare a copacilor din zona unde urma să se construiască „Family Adventure Park”. Toate aceste acțiuni i-au determinat pe investitori să caute o nouă locație.

După revocarea hotărârii care viza realizarea parcul de aventură „Family Adventure Park”, a fost luată în calcul și varianta construirii acestuia în afara județului, în Brașov sau Harghita, însă în cele din urmă s-a decis că investiția se va materializa la ieșirea din Sfântu Gheorghe. 

Chiar dacă parcul de aventură „Family Adventure Park” nu se va mai realiza în locația din planul inițial, activiștii de mediu ne-au spus anul trecut că vor continua să urmărească modul în care vor decurge lucrurile în ceea ce privește acest proiect.

Proiectul inițial viza construirea unui parc impresionant de aventură, un concept unic în țară, pe o suprafață de peste 12 hectare între municipiul Sfântu Gheorghe și stațiunea Șugaș Băi. Acesta se înscria în Strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Sfântu Gheorghe și avea  ca scop dezvoltarea turismului și diversificarea spațiilor de agrement pentru localnici. Investiția public-privată se ridica la 4,7 milioane de euro. Valorile noului proiect nu sunt cunoscute deocamdată. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.