ACTUALITATE 27 ianuarie 2014

Consiliul Local Moacșa, aproape de dizolvare

de Monica Vrânceanu | 152 vizualizări

Tribunalul Covasna a amânat pentru săptămâna viitoare luarea unei decizii cu privire la dizolvarea Consiliului Local Moacșa, solicitată încă de anul trecut de Prefectura Covasna.

Prefectul Dumitru Marinescu a declarat că cei din CL Moacșa nu s-au mai întrunit în ședință din luna aprilie a anului trecut, ceea ce înseamnă că, în mod evident, Consiliul nu a avut nicio activitate și nici n-a luat vreo hotărâre. Urmare a situației, Prefectura a trebuit să ceară dizolvarea CL-ului inactiv, așa cum prevede Legea administrației publice locale. După ce au trecut trei încercări de întrunire a Consiliului Local Moacșa, în care nu s-a putut adopta nicio hotărâre din lipsa cvorumului, cazul a intrat în atenția Tribunalului Covasna. La acel moment, prefectul Marinescu a explicat clar că aceasta e procedura legală în cazul în care un Consiliu Local nu se întrunește vreme de două luni consecutiv sau dacă, vreme de trei luni, nu reușește să adopte nici măcar o hotărâre.

În mod normal, dizolvarea ar fi trebuit să fi avut loc deja în toamna anului trecut, însă termenele au fost prelungite sau amânate prin diverse cereri.

Primarul comunei Moacșa, Bács Benke László, ne-a declarat că ultima ședință a CL a avut loc în august 2013, iar atunci nu s-a reușit adoptarea niciunei hotărâri, iar urmare a demisiei a cinci consilieri, nu este posibilă formarea de cvorum nici pentru învestirea în funcție a altor consilieri. Primarul susține că e mai interesat decât oricine de rezolvarea situației, după ce s-a ajuns aici ca urmare a imixtiunii politicului în treburile gospodărești.

Situația pare să fi ajuns totuși la final, urmând ca Tribunalul să se pronunțe săptămâna viitoare, iar dacă CL Moacșa va fi dizolvat, vor fi organizate alegeri anticipate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.