ACTUALITATE 15 aprilie 2009

Consiliul Local a aprobat cumpărarea activelor de la Şugaş Băi ale lui Ioan Neculaie

de Covasna Media | 414 vizualizări
După ce la finele săptămânii trecute a amânat luarea unei decizii în ceea ce priveşte achiziţionarea activelor de la Şugaş Băi ale omului de afaceri Ioan Neculaie, Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a aprobat, ieri, cumpărarea acestora. Consilierii PCM refuzaseră să voteze proiectul de hotărâre, pe motiv că datele referitoare la întreaga afacere le-au fost transmise cu întârziere şi nu au avut timp pentru a le studia. Astfel, s-a stabilit o nouă şedinţă

După ce la finele săptămânii trecute a amânat luarea unei decizii în ceea ce priveşte achiziţionarea activelor de la Şugaş Băi ale omului de afaceri Ioan Neculaie, Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a aprobat, ieri, cumpărarea acestora. Consilierii PCM refuzaseră să voteze proiectul de hotărâre, pe motiv că datele referitoare la întreaga afacere le-au fost transmise cu întârziere şi nu au avut timp pentru a le studia. Astfel, s-a stabilit o nouă şedinţă în acest sens, iar ieri s-a hotărât ca municipalitatea să plătească 310.000 de euro pentru achiziţionarea unei mofete, unui restaurant, unei clădiri de tratamente şi unui teren pe care se află construite mai multe căsuţe de agrement, toate acestea pe o suprafaţă de aproximativ 4000 de mp, la Şugaş Băi.

Primarul Antal Arpad, susţinătorul acestui proiect, spune că prin achiziţionarea activelor de la Şugaş Băi se urmăreşte continuarea politicii de îmbogăţire a patrimoniului oraşu lui. Antal a subliniat că pentru Şugaş Băi există mai multe proiecte, printre care şi cel al „Drumului Apelor Minerale“, proiecte prin care se pot realiza planuri de dezvoltare şi amenajare viitoare, pentru ca staţiunea să devină un adevărat punct de atracţie pentru turiştii locali şi nu numai. „Pot să spun că Şugaş Băi va deveni o bijuterie în câţiva ani şi faptul că aceste clădiri intră în patrimoniul municipiului ne ajută să dezvoltăm mult mai larg această locaţie”, a spus primarul Antal Arpad.

Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie a achiziţionat, în 2003, mai multe active ale SCTA Oltul, în localităţile covăsnene Şugaş Băi, Vâlcele şi Malnaş. Neculaie a mai cumpărat şi Hotelul Bodoc din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, anunţând în ianuarie 2007 că va investi aproximativ şase milioane de euro pentru modernizarea şi transformarea acestuia în hotel de patru stele. Potrivit declaraţiilor de la acea vreme ale lui Neculaie, lucrările ar fi trebuit finalizate în 2008, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până în prezent, afaceristul intenţionând, potrivit unor surse, să vândă în cele din urmă clădirea Hotelului Bodoc.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.