ACTUALITATE 29 noiembrie 2019

Consiliul Județean vrea să cumpere un nou sediu la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2485 vizualizări

S-au alocat 4,1 milioane de lei pentru această investiție 

Consiliul Județean Covasna a aprobat în ședința ordinară de joi, prin rectificare bugetară, alocarea sumei de 4,1 milioane de lei pentru cumpărarea unui imobil, situat pe str. Vasile Goldiș nr. 2 din municipiul Sfântu Gheorghe. Aici ar urma să fie mutată arhiva CJ, dar și alte servicii din subordinea instituției, printre care birouri din cadrul DGASPC, Evidența Populației sau birouri din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii. 

 „Este vorba despre clădirea fostei societăți Proiect Covasna, în care funcționează acum și alte instituții, dar și societatea respectivă. Vrem să cumpărăm această clădire. Acum o lună ne-a dat acceptul Consiliul să pornim procedurile, suntem în procedura de evaluare a clădirii de către o firmă de evaluare autorizată, iar acum am separat în buget peste 4 milioane de lei pentru eventuala cumpărare”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor, care a punctat că legal, după evaluarea care va stabili valoarea clădirii, se va nominaliza o comisie de negociere între Consiliul Județean și vânzător, urmând ca suma stabilită în final să fie prezentată și votată în Consiliul Județean. 

Vrem să cumpărăm această clădire din mai multe motive. Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului ne-a semnalat de mai multe ori că lărgirea sferei de activitate necesită și lărgirea spațiului de activitate. Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor ne-a semnalat de mai multe ori că la rândul lor au fost sesizați de către Comisia de Control din București că activitatea lor trebuie să se desfășoare, iar acum instituția respectivă este în două locații - arhiva este în strada Presei, iar sediul principal este altundeva. Tot așa, Școala Populară de Artă și Meserii ne-a semnalat, de mai multe ori, și ne-a cerut punerea la dispoziție a unor spații pentru că, tot așa, sfera de activitate s-a lărgit. În a patra instanță, arhiva Consiliului Județean este în patru locații din oraș. O locație este chiar în clădirea pe care am vrea să o cumpărăm. Acestea sunt câteva argumente concrete pentru că vrem să fie cât mai limpede activitatea instituțiilor subordonate”, a explicat Tamás Sándor. 

Potrivit hotărârii de Consiliu Județean, suma pentru cumpărarea clădirii va fi „acoperită din excedentul anilor precedenți în valoare de 1.759 mii lei, diferența de 2.341 mii lei, din sumele restituite de către Școala Populară de Arte și Meserii și Centrul Județean pentru Protecția Naturii și Salvamont”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Adi Alex, 29 noiembrie 2019
De ce nu utilizeaza fostele spatii ale Trezoreriei?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.