ACTUALITATE 16 mai 2013

Consiliul Județean va întocmi un Registru Agricol în format electronic

de Székely Emőke | 653 vizualizări

Primăriile din județ s-au înghesuit să intre în programul județean de întocmire a unui registru agricol electronic, astfel cei de la CJ au fost nevoiți să selecteze acele administrații publice locale care vor intra în proiect în primă fază. Președintele CJ, Tamás Sándor, spune că doresc să lărgească programul și pentru acele primării care acum nu vor participa în program, dar doresc să aibă registru agricol.

Proiectul „Implementarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol  în format electronic, respectiv achiziţionarea serviciilor de dezvoltare şi implementarea soluţiilor software în judeţul Covasna” are o valoare totală de 6,7 milioane de lei, din care partea de cofinanțare este de 2%. Vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Henning László, a declarat că partea de cofinanțare a orașelor și comunelor participante în proiect va fi suportată de Consiliul Județean.

La proiect vor participa cele 5 orașe din județ, precum și comunele Zagon, Turia, Brețcu, Ojdula, Ozun, Bodoc, Ghidfalău, Sita Buzăului și Bățanii Mari. „Am ales comunele care au cele mai mari suprafețe de terenuri agricole. Pe lângă softul propriu-zis, acest proiect cuprinde și instruirea personalului din cadrul acestor primării care va folosi programul, precum și mentenanță timp de 5 ani” – a declarat vicepreședintele Henning László.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.