ACTUALITATE 27 februarie 2014

Consiliul Judeţean Covasna sprijină renovarea căminelor culturale, sălilor de sport și cabinetelor medicale

de Székely Emőke | 55 vizualizări

În cadrul ședinței ordinare de joi, consilierii județeni au adoptat proiectul de hotărâre cu privire la sprijinirea lucrărilor de reabilitare și modernizare a căminelor culturale, amplasamentelor sportive și a cabinetelor medicale din mediul rural.

„În ultimii ani am observat faptul că mai multe localități mici își dau silința pentru a reabilita amplasamentele importante comunității. Pe lângă căminele culturale și săli de sport anul acesta includem și sprijinirea renovărilor necesare la cabinetele medicale din mediul rural. Experiența arată că noi suntem cei care trebuie să reabilităm spitalele și cabinetele medicale. Reabilitarea Spitalului județean este un proces lung. Știm că spitalul este suprasolicitat, și aici ajung și pacienți care ar putea fi tratați de medicii de familie dacă aceștia ar avea condițiile necesare” – a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Henning László.

Acesta a mai spus că i se pare important ca lucrările să nu fie finanțate exclusiv din banii Consiliului Județean, ci să se implice și comunitatea locală. „Avem speranța că în localități se vor implica meșteri locali, composesorate și se vor organiza clăci. Desigur, este nevoie și de sprijinul financiar al Consiliului Județean, pe care îl acordăm cu plăcere, condiția este aceea ca primăriile să depună proiecte în acest sens” – a explicat Henning.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.