ACTUALITATE 28 februarie 2013

Consiliul Județean a împărțit bani primăriilor din județ

de Székely Emőke | 485 vizualizări

Aleșii au votat proiectul de hotărâre cu privire la distribuirea fondurilor

Prefectura + Consiliul Judetean CJ 2008 2

Consiliul Județean dispune de 20% din valoarea banilor redistribuiți din TVA și din impozitul pe venit, restul de 80% urmând a fi împărţit de Administrația Finanțelor Publice. Vicepreședintele CJ, Henning László, a spus că administraţia judeţeană a gândit  împărțirea banilor pe baza mai multor criterii. Unul este acela ca localitățile foarte mici, care au primit sume nesemnificative de la bugetul de stat, să aibă în cont cel puțin 100.000 de lei (din banii de la CJ și Finanțe). Un alt aspect a fost dat de proiectele administrațiilor locale. „Ne-am uitat care din primării au proiecte care se apropie de sfârșit, caz în care este necesară achitarea unor lucrări, pentru că în cazul proiectelor care se află în stadiu de licitație este puțin probabil să se facă plăți în 2013” – a declarat Henning László.

Consiliul Județean a împărțit în total suma de 13,6 milioane de lei. Localitățile cu o populație de până la 3.500 de locuitori au primit cel puțin 100.000 de lei, cele care trebuie să plătească co-finanțare la anumite proiecte europene au primit între 100.000-300.000 lei, iar în cazul celor care numără mai mult de 4.000 de oameni, CJ a făcut în așa fel încât sumele de la județ și cele de la stat să însumeze un milion de lei.

Invitat la ședința Consiliului Județean, prefectul Dumitru Marinescu a salutat modul în care CJ a împărțit banii primăriilor. „Apreciez criteriul de solidaritate pe care Consiliul Județean l-a aplicat la împărțirea banilor. De fapt, acesta este scopul fiecăruia dintre noi, să găsim punți care ne leagă și prin care putem dezvolta acest județ” – a declarat Marinescu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.