ACTUALITATE 25 august 2017

Confiscări și amenzi pentru tăieri ilegale de material lemnos

de Covasna Media | 746 vizualizări

Polițiștii covăsneni acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și pentru protejarea fondului forestier, constatând mai multe abateri.

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală, au acționat pe raza de competență în baza Planului Comun de acțiune „Scutul Pădurii”, ocazie cu care au constatat 2 infracțiuni silvice de tăiere ilegală și furt de material lemnos, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.830 lei, fiind ridicată în vederea confiscării cantitatea de 1,5 metri steri lemn specia fag.

Astfel, a fost depistat un bărbat de 62 de ani care a tăiat ilegal doi arbori de esență foioase, specia fag, nemarcați, pe care i-a transportat cu căruța la domiciliu.

Materialul lemnos, în cantitate de 1,5 metri steri a fost ridicat în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală și furt de material lemnos.

Și la Albiș, polițiștii  au identificat un bărbat de 43 de ani care a ridicat fără drept dintr-o pădure cantitatea de 1,2 mc material lemnos pentru foc. Împotriva acestuia s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 2.000 lei fiind confiscat și materialul lemnos.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.