ACTUALITATE 27 decembrie 2016

Conferință internațională despre Stema României, în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 907 vizualizări

Consiliul Județean (CJ) Covasna a adoptat în ședința ordinară de joi, 22 decembrie a.c., proiectul de hotărâre privind organizarea unor evenimente și activități̦i în perioada 2017-2018, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire și terminarea Primului Război Mondial. Potrivit președintelui CJ, Tamás Sándor, printre evenimentele care vor fi organizate anul viitor la nivelul județului se numără și o conferință internațională pe tema Stemei României.

„Există un program guvernamental prin care ni s-a cerut și nouă o exprimare de sume care vor fi cheltuite în programele pe care vrem să le organizăm, noi, Consiliul Județean Covasna și instituțiile subordonate și cu autoritățile publice locale. (...) Vom avea o conferință internațională și o broșură despre Stemă. Probabil populația mai largă nu știe că Stema de atunci și de acum a României a fost proiectată și desenată de către un heraldic maghiar din județul nostru. O să avem mai multe evenimente de acest gen în următorii doi ani de zile”, a declarat președintele CJ Covasna, într-o conferință de presă.

Acesta a mai precizat că și în 2016 au avut loc evenimente dedicate Centenarului Marii Unirii, la Valea Zălanului și Oituz.

 

Teme articol: Covasna Romania stema
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.