ACTUALITATE 13 noiembrie 2016

Conferinţă despre antreprenoriat, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 741 vizualizări

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, coordonată de Europe Direct, organizează luni, 14 noiembrie, de la ora 14, la amfiteatrul extensiei din Sfântu Gheorghe a Universității „Babes – Bolyai”, evenimentul „Vreau să fiu antreprenor”. Circa 150 de tineri, elevi şi studenţi, sunt aşteptaţi să ia parte la activitatea deschisă, care îi are ca invitaţi pe Alina David - Managing Partner Alda Design Interior și Adrian Apostu - Manager Dino Parc Râşnov.

vreau sa fiu antreprenor (2)Timp de două ore, circa 150 de tineri participă la un eveniment deschis care nu utilizează suport scris și nici prezentări power point, eveniment în care antreprenorii au ocazia să interacționeze direct cu tinerii, să-și povestească provocările prin care au trecut în dezvoltarea afacerii și totodată să stea la dispoziția tinerilor pentru a le da sfaturi și a le asculta propriile idei de afaceri. Cum au început propria afacere, cum se dezvoltă o afacere, dar și cum au făcut față eșecurilor, sunt subiectele abordate în evenimente de doi antreprenori de succes, de nivel local și național, care vor sta apoi la dispoziția tinerilor pentru a le răspunde la întrebări”, arată un comunicat de presă al organizatorilor.

Simon Creţu, directorul general ADR Centru, spune că evenimentul îşi propune atât să demonteze nişte mituri referitoare la ce presupune să fii „antreprenor”, cât şi să le explice tinerilor ce presupune acest lucru. „Prin aceste evenimente dorim să venim în sprijinul tinerilor, să le oferim informații, să demontăm mituri despre termenul „antreprenor” și să afle că a fi antreprenor presupune risc, perseverență și dorința de a schimba ceva. Facem acest lucru prin exemplele concrete ale unor antreprenori de succes care vor vorbi elevilor despre cum, prin multă muncă și fără să renunți, poți să reușești să ajungi un bun antreprenor. Considerăm că elevii și studenții reprezintă categoria de vârsta optimă la care e bine să cunoști adevăratul sens al termenului „antreprenor”, o vârstă la care încep să-și contureze o imagine despre ce doresc să facă pe plan profesional. Și experiența celor 18 ani de pe care-i avem în derularea de fonduri europene și sprijin pentru firme private, ne susține în a afirma că antreprenoriatul este o artă pe care nu toți o pot face”, a declarat directorul general ADR Centru.

În 28 noiembrie, respectiv 5 decembrie, conferinţele „Vreau să fiu antreprenor” se mută la Târgu Mureş, respectiv Miercurea Ciuc, unde alţi invitaţi vor vorbi în faţa tinerilor despre provocarea de a fi antreprenor în România.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.