ACTUALITATE 7 decembrie 2016

Conduceți prudent! Oboseala și viteza au fost cauzele a două accidente grave

de Covasna Media | 660 vizualizări

Marți, 6 decembrie 2016, în jurul orei 06:10, pe DN13E, între localitățile Covasna și Pachia, a avut loc un accident rutier.

Din cercetări a reieșit că șoferul unui autoturism, un bărbat de 41 de ani, pe fondul oboselii a adormit la volan și a pătruns pe contrasens unde a lovit frontal un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 30 de ani. În urma impactului, șoferul de 41 de ani a fost rănit grav. Celălalt conducător auto, precum și un tânăr de 23 de ani, pasager în autoturismul care circula regulamentar, au fost răniți ușor.

Un alt accident grav s-a produs tot marţi în jurul orei 19:45 pe DN 11, în localitatea Cernat. În acest caz, un bărbat de 35 de ani aflat la volanul unui autoturism nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum (carosabil umed), iar într-o curbă deosebit de periculoasă a pierdut controlul volanului și a pătruns pe sensul opus unde s-a ciocnit frontal cu un ansamblu format din autotractor și o semiremorcă ce circula regulamentar.

În urma acestui eveniment șoferul autoturismului a fost rănit grav, la fel și o fetiță de 10 ani, pasageră pe scaunul din față în autoturism.

Pentru a evita implicarea în accidente rutiere, polițiștii transmit câteva recomandări șoferilor: manifestați prudență atunci când circulați pe drumurile publice și nu călcați prea mult pe pedala de accelerație. În condiții de iarnă, atunci când carosabilul este umed sau acoperit de mâzgă, gheață sau zăpadă, distanța de frânare crește. Astfel, luați întotdeauna în calcul posibilitatea ivirii unui pericol neprevăzut și circulați cu viteză redusă pentru a putea evita o tragedie, dar și pentru a evita derapajul în curbele periculoase.

De asemenea, se recomandă folosirea cu preponderență a frânei de motor și evitarea efectuării unor manevre bruște. Evitați, totodată, efectuarea unor depășiri riscante și asigurați-vă temeinic înainte de a intra în depășiri.

Nu plecați la drum fără a avea mașina echipată pentru circulația pe timp de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante) și informați-vă, înainte de a porni în călătorie, despre condițiile meteo-rutiere din zonele pe care urmează să le tranzitați.

(IPJ Covasna)

Teme articol: accident politia rutiera
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.