ACTUALITATE 4 august 2022

Caii, berbecii și oile, vedete într-un eveniment marca „Hai la Barcani”

de David Leonard Bularca | 1095 vizualizări

Autoritățile din Barcani organizează pe 20 august un concurs de tracțiune unde vor concura cei mai puternici cai. Vor fi două categorii, simplu și dublu, ne-a spus primarul, Nicolae Pastor. În paralel, se va organiza și o expoziție de berbeci și oi.

„Concursul va începe de la ora 9.00. Vor fi două categorii: dublu și simplu. Caii vor trage la început de un buștean, după care pe parcursul traseului vor mai trebui să lege încă un buștean, apoi încă unul (total 3), totul contracronometru”, a dezvăluit, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul din Barcani, Nicolae Pastor. 

Competiția de tracțiune are rolul de a readuce în prim-plan viața micilor fermieri, spune edilul. Totodată, pot participa crescători de cai din toată țara. 

„Deși încet, încet va deveni doar o amintire, trasul lemnelor din pădure cu caii la Barcani încă mai e de actualitate. E un mod de viață prin care mulți crescători de cai reușesc să aducă familiei „pâinea pe masă”. Noi ne mândrim cu fermierii noștri, așa că am dorit să continuăm tradiția acestui concurs. Totodată, primim și alți crescători și iubitori de cai din țară”, a explicat Nicolae Pastor.

Înscrieri pentru concurs se pot face la numărul de telefon 0768.537.355 – Ioan Olaru. 

Expoziție de berbeci și oi

Pe lângă concursul de cai, se va organiza și o expoziție de berbeci și oi, cu posibilitatea de vânzare. 

„În paralel, se va desfășura o expoziție de berbeci și oi, cu posibilitate de vânzare. Chiar dacă nu ne permitem financiar să organizăm zilele Comunei, ne dorim să aducem un mic zâmbet pe fața fermierilor de cai și oi, și totodată să continuăm tradiția”, a mai spus, pentru redacția noastră, edilul. 

„Cine dorește să își expună „rodul muncii” sau să vândă exemplare de berbeci sau oi, se poate înscrie la 0765.284.433, pentru a vă putea pregăti un stand. Vă așteptăm cu drag, sâmbătă - 20 august 2022, începând cu ora 8.00, în Com. Barcani, Jud. Covasna (Str. Lughet)”, a transmis, pe Facebook, Nicolae Pastor. 

În perioada 20-21 august, la Barcani vor avea loc și noi ediții ale „CAMP10NATULUI ZONAL DE FOTBAL” și „BARCANI TRAIL RUN”, organizate de Asociația de Tineret „Împreună pentru Barcani”. 

Sursa foto: Nicu Pastor / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.