ACTUALITATE 27 septembrie 2016

Concerte camerale la Centrul de Cultură Arcuș

de Iulia Drăghici - Taraș | 1135 vizualizări

Centrul de Cultură Arcuş (CCA) organizează miercuri și joi, 28 şi 29 septembrie, două concerte camerale. Primul dintre ele îi aduce în fața publicului covăsnean pe saxofonistul Guido Bäumer și pianistul Rácz Aladár. Evenimentul de joi va avea loc în prezența artiștilor de renume internaţional: Luisa Sello – flaut (Italia), István Kosztándi – vioară (Ungaria), Florian Murtaza – vioară  (Franţa), Péter Bársony – violă (Ungaria), Anton Niculescu – violoncel, Johannes Kropfitsch – pian (Austria) și Koichiro Kanno  – pian (Japonia).

Saxofon și pian

Concertul de cameră susținut de pianistul Rácz Aladár şi saxofonistul Guido Bäumer va avea loc în sala de concerte a instituției de pe str. Oltului, nr. 6 din Sfântu Gheorghe, începând de la ora 19. Programul conține lucrări de Hans Gal, Erwin Schulhoff, Pail Hindemith, Werner Heidei și Edison Denisov.  Biletul de intrare costă 10 lei.

„Aladár Rácz a început studiul pianului la Liceul de Muzică G. Enescu din Bucureşti, a urmat Academia De Muzică din Bucureşti şi studiul postgradual la Academia de Muzică F. Liszt din Budapesta. A fost premiat la mai multe concursuri naţionale şi internaţionale. A concertat ca solist şi ca partener de muzică de cameră în multe săli de concerte din Europa. Domiciliat în Islanda, din 2000 formează un Duo cu Guido, concertând frecvent şi având în repertoriu piese importante scrise pentru saxofon şi pian. În ianuarie 2016 a apărut primul lor disc comun, „Retrospectiva” (Flashback)”, arată un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, „Guido Bäumer a început studiile muzicale la Bremen şi Basel unde a obţinut diploma de concertist cu specializare saxofon. A urmat studii postgraduale la Universitatea din Bowling Green Ohio (SUA). A participat la mai multe concursuri, obţinând premii în Franţa şi Germania. De asemenea a participat la cursuri de măiestrie. Din 2006 face parte din Cvartetul Islandez de Saxofon, care a devenit o formaţie de prestigiu în Islanda. Este membru al mai multor orchestre printre care şi Orchestra Simfonică din Reykjavik”.

Concert cameral de toamnă

„Un concert de excepţie”, după cum îl numesc organizatorii, va avea loc joi, de la ora 19, la aceeaşi sală de concerte din cadrul Casei Bastion.

Artiştii de renume internaţional menţionaţi anterior participă la Festivalul Internaţional „Marile Serate Muzicale”, din Brașov, ajuns la ediţia a IV-a. La invitația CCA, aceştia vor susține un concert și la Sfântu Gheorghe.

Programul conţine lucrări de: A. Dvorak, L. Boccherini, J. Haydn, J. Hubay, J. Brahms, C. Cheminade Şi R.Schumann.

„Un aspect interesant al concertului este prezența a mai multor instrumente cu corzi executate de lutieri italieni de renume din secolele 17 și 18: Pietro Guarnierius - 1709, Paolo Antonio Testore - 1765, Giovanni Tonini – 1698”, arată un comunicat de presă al organizatorilor.

La acest eveniment numărul de locuri este limitat. „Doritorii pot procura bilete din timp la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9 - 15, informații suplimentare la tel: 0267 377 652”, transmit coordonatorii, care mai precizează că prețul unui bilet este de 30 lei.

Teme articol: Arcus concert muzica clasica
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.