ACTUALITATE 10 mai 2015

Concert Paula Seling pentru persoanele cu dizabilități

de Mirela Cara | 212 vizualizări

Paula Seling Diakonia Casa Irisz mai 2015 - 17

Casa Irisz din Sfântu Gheorghe a organizat sâmbătă cea de-a patra ediţie a festivalului de muzică „Outsider Music Festival”, un eveniment realizat pentru persoanele cu dizabilităţi, care pentru o bună parte a societății sunt considerate niște outsiders. Vedeta invitată să susțină un concert live a fost Paula Seling, cea care a creat o atmosferă caldă, determinându-i pe toți participanții să danseze și să cânte împreună cu ea.

În cadrul festivalului au mai urcat pe scenă și alți artiști sau grupuri muzicale precum Corul Harmónia din Sfântu Gheorghe; Asociația Authelp, Centrul de Zi Szent Ágoston din Miercurea Ciuc; Happy Feet din Târgu Mureș; Diakonia din Sibiu sau chitaristul nevăzător Kolumbán Sándor din Baraolt. De când s-a organizat prima oară, festivalul și-a propus să descopere talente în rândul persoanelor marginalizate din cauza handicapurilor de care suferă și să elimine prejudecățile legate de aceștia.

De asemenea, prin acest festival, organizatorii urmăresc să îi încurajeze pe cei cărora li se adresează să vadă în muzică atât un mijloc de deconectare, cât mai ales un mod de terapie. „Organizăm acest festival de patru ani pentru trupe în care sunt persoane cu dizabilități, care pot să se manifeste, să-și arate talentul și nu în ultimul rând să se întâlnească. Aducem în fiecare an o vedetă, dar principalul este ca trupele din Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Cluj, Ungaria, Olanda, care au membri în formații persoane cu dizabilități, să fie cele care se manifestă” – ne-a declarat directorul Casei Irisz, Makkai Péter.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.