ACTUALITATE 3 februarie 2014

Concediații de la Montana protestează la București

de Monica Vrânceanu | 105 vizualizări

Cei 25 de concediați de la Hotelul Montana din Covasna vor protesta astăzi în fața sediului societății administratoare a hotelului, Sind Tour Trading, precum și în fața sediului CNSLR Frăția din București. Cererea protestatarilor este ca atât cei 25, concediați de la Montana la finele lunii decembrie a anului trecut, cât și ceilalți 10 concediați în urmă cu câteva zile, să fie reangajați.

Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, ne-a declarat că protestul va dura câteva ore și că se așteaptă ca acesta să aducă mai multe rezultate decât tăcerea din ultimele două săptămâni a celor de la Sind Tour Trading și CNSLR Frăția.

Urmează, de asemenea, să avem la Prefectura Covasna o întâlnire pe Comisia de dialog social, să vedem cum ne pot ajuta autoritățile în acest conflict în care unii pierd timp și nu își pot câștiga existența, iar alții tac și ne ignoră”, a spus Neagovici, admițând că nici măcar greva foamei, începută de câțiva dintre concediați nu i-a impresionat pe cei din structura managerială de la Montana.

Primii 25 de oameni disponibilizaţi de la Montana au început anul 2014 cu o pichetare de zece zile a Hotelului Montana, în vreme ce unii dintre ei au recurs și la greva foamei, vreme de trei zile. Angajatorii i-au ignorat însă și nu au deschis niciun dialog. Hotelul Montana este administrat din 2011 de SC Sind Tour Trading SRL, iar oamenii spun că reprezentanții acestei societăți au încălcat sistematic legislația muncii și drepturile angajaților, inclusiv când au făcut concedieri fără niciun motiv.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.