ACTUALITATE 19 august 2022

Comuna Brateș ar putea primi 12 milioane de lei pentru modernizarea străzilor

de David Leonard Bularca | 522 vizualizări

În cadrul Programului Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, comuna Brateș ar putea primi 12 milioane de lei pentru modernizarea unor străzi din localitate. Astfel, vor fi investiții pe​ aproximativ 35-40% dintre străzile comunei, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Tánczos Ferenc-Szabolcs.

„Noi, în proiectul pe care inițial l-am făcut și l-am depus la Ministerul Dezvoltării, am inclus străzile din toată comuna, pentru toate cele trei sate. Valoarea proiectului era mult mai mare, în jur de 27 de milioane de lei. Din păcate, numai 12 milioane am primit, deci din ăsta trebuie să facem ce putem și cum putem. După calculele noastre, cam în jur de 35-40% din străzile din comună le putem face. Avem și certificatul de urbanism, și avizele gata. Noi am gândit pentru toată comuna, dar ne bucurăm și pentru ăsta, pentru că, pentru o comună așa mică cum suntem noi, e o sumă mare”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, edilul. 

El a punctat și că programele precum „Anghel Saligny” sunt vitale pentru comunele mici. 

„Este un program foarte bun, cum au fost și PNDL I, și PNDL II, și acolo comuna noastră a reușit să facă proiecte bune, școli, sistemul de apă potabilă și așa mai departe. Singura șansă a noastră, a comunelor mici, sunt numai aceste programe de Guvern, pentru că noi, comunele care suntem sub 2.000 de locuitori, nici la proiectele europene nu prea avem cum să ne mișcăm și să prindem vreo finanțare”, a declarat Tánczos Ferenc-Szabolcs.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, își propune să asigure serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și să reabiliteze drumurile și podurile, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, mdlpa.ro.

În județul Covasna, din totalul celor 182 de solicitări de finanțare, se vor implementa 121 de proiecte, în valoare totală de 1.027.710.662,88 lei, reprezentând aproximativ 57% din cuantumul tuturor cererilor.

Sursa foto: mdlpa.ro 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.