ACTUALITATE 2 octombrie 2009

Comisie de anchetă pentru „Borduriadă”

de Covasna Media | 1503 vizualizări
PCM solicită informaţii cu privire la lucrările de schimbare a bordurilor din centrul oraşului

Liderul fracţiunii PCM din cadrul Consiliului Local Sf.Gheorghe, preotul unitarian Kovacs Istvan, va propune un proiect de hotărâre prin care solicită formarea unei comisii de specialişti care să verifice dacă lucrările de schimbare a bordurilor din municipiu sunt în regulă.

Vicepreşedintele PCM Covasna, Gazda

PCM solicită informaţii cu privire la lucrările de schimbare a bordurilor din centrul oraşului

Liderul fracţiunii PCM din cadrul Consiliului Local Sf.Gheorghe, preotul unitarian Kovacs Istvan, va propune un proiect de hotărâre prin care solicită formarea unei comisii de specialişti care să verifice dacă lucrările de schimbare a bordurilor din municipiu sunt în regulă.

Vicepreşedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan, a declarat că liderul lor de fracţiune, Kovacs Istvan, a anunţat că va iniţia un proiect de hotărâre prin care ia naştere o comisie formată din experţi care să se pronunţe asupra lucrărilor efectuate în centrul oraşului, prin care până acum s-au schimbat toate bordurile, deşi ele fuseseră puse acum nici 2 ani de fostul primar.

Gazda Zoltan a afirmat că a înaintat Primăriei o adresă prin care cere lămuriri pe două teme, una privind lucrările de „borduriadă“ şi alta privind înlocuirea femeilor de serviciu cu o firmă de curăţenie.

„Am cerut informaţii detaliate despre unde apar în buget aceste lucrări, pentru că eu nu le-am văzut, de la ce firmă sunt bordurile, dacă a fost licitaţie publică şi câţi au participat şi cine, cum au decis să disponibilizeze femeile de serviciu şi care erau salariile acelor salariaţi şi cât costă acum firma de curăţenie”, a spus Gazda, care este şi consilier local. Potrivit acestuia, cele două solicitări au fost înregistrate în 2 septembrie, iar conform legii ar fi trebuit ca şi consilier să primească răspunsul în 15 zile, lucru care nu s-a întâmplat însă după aproape o lună, nici în scris, nici verbal.

Lucrările de schimbare a bordurilor din centrul oraşului au început în luna august, potrivit primarului Antal Arpad acest lucru fiind necesar. Edilul spune că după schimbarea bordurilor urmează şi asfaltarea străzilor respective, iar în paralel cu aceste lucrări a avut loc şi schimbarea gurilor de canal. Antal a explicat că centrul şi intrarea într-un oraş sunt „cărţile de vizită“ ale acestuia, iar bordurile vechi vor fi inventariate şi chiar refolosite în alte zone dacă va fi nevoie.

În ceea ce priveşte înlocuirea femeilor de serviciu din Primărie cu o firmă de curăţenie, primarul susţine că Primăria a economisit în jur de 40.000 de lei prin externalizarea serviciului de curăţenie a instituţiei şi transferarea femeilor de serviciu în alte departamente.

„Fraţii Petreuş“ ai UDMR

În altă ordine de idei, Gazda Zoltan ia comparat pe primarul Antal Arpad şi preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, cu „fraţii Petreuş“ - denumire folosită pe vremea comuniştilor pentru perechea de pui nelipsită din magazine.

„Cândva, pe vremea comunismului, erau fraţii Petreuş, şi ei la fel, mereu împreună, cu iniţiative împreună, cel puţin declarative, dar nu mă miră că vor să candideze. E normal, sunt tineri, au anumite ţeluri pe care vor să le obţină, şi puterea politică şi în administraţie, încep să-şi atingă ţelurile şi se pare că au prins prea multă forţă şi parcă neglijează un pic legile, de aceea am pus acele întrebări primarului”, a precizat Gazda.

Referirea acestuia era la candidatura preşedintelui CJ, Tamas Sandor, la preşedinţia UDMR Covasna, în timp ce primarul Antal Arpad se va îndrepta spre şefia UDMR Sf.Gheorghe, la alegerile din luna octombrie.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.