ACTUALITATE 4 septembrie 2013

Codruț Opaiț (PDL): Există soluții în problema câinilor comunitari!

de Monica Vrânceanu | 149 vizualizări

Acesta a dat ca exemplu pentru rezolvarea problemei primarii PDL din Braşov, Târgu Mureş sau Cluj Napoca

Conducerea PDL Covasna recomandă primarilor orașelor din țară care au probleme cu câinii comunitari să ia exemplu de la orașele conduse de primari PDL – Cluj Napoca, Brașov sau Târgu Mureș, pentru a vedea prin ce metode au reușit acestea să nu se confrunte cu mii de câini comunitari.

Liderul PDL Covasna, Codruț Opaiț, a declarat marți că, după ce România a ezitat vreme de mai bine de 20 de ani în privința tranșării problemei câinilor comunitari, ultima tragedie, în care un copil de patru ani a fost sfâșiat de câinii comunitari în București, ne arată clar că lucrurile trebuie soluționate urgent.

Sunt orașe în țară, poate nu întâmplător cu primari PDL, unde problema câinilor comunitari a fost mult diminuată – Brașov, Cluj Napoca, Târgu Mureș. Chiar și în lipsa unei legislații clare, dându-și interesul și luptând pentru comunități, primarii de acolo au reușit, măcar la nivelul decenței, să rezolve această problemă. Poate că ar fi bine ca acei primari care se plâng de câinii comunitari să se consulte cu primarii noștri, să vadă care au fost soluțiile și eventual să le pună în practică. Dar asta nu înseamnă că Parlamentul nu va trebui să dea o lege clară, care să rezolve această problemă care ne face unici în Europa”, a declarat Codruț Opaiț.

Opaiț consideră că soluția în această chestiune este o inventariere a câinilor comunitari – atât cât se poate, și apoi darea lor în adopție fie către persoane fizice, fie către organizațiile de profil, trebuind eliminată lăsarea lor în stradă.

Poate că vor fi câini care nu vor fi doriți, până la urmă nimeni nu adoptă un câine care mușcă, iar aceștia vor trebui eutanasiați, prin metode civilizate. Trebuie să punem capăt situației, s-a dovedit clar că metoda castrării nu dă rezultate, câinii tot s-au înmulțit în cei nouă ani de la începerea castrărilor. Comunitarii au ajuns un brand de țară și nu e în regulă”, a mai spus Opaiț, arătând că este inadmisibil ca într-un stat cu pretenții de minimă civilizație oamenii să moară sfâșiați de câini.

Președintele PDL Covasna a mai subliniat că, în alte țări, primarii și-ar fi dat demisia în bloc dacă s-ar fi întâmplat ceva asemănător cu ceea ce s-a petrecut la București în urmă cu câteva zile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
lili, 7 septembrie 2013
Sau, ii recomand sa intre pe imagini LIVE Brasov sa vada cainii comunitari plimbandu-se pe Republicii alaturi de turisti !!!!!!!!!! Vorbe goale de politician PDList!! Ne-am saturat de vorbe goale, citeste integral
Sorin, 5 septembrie 2013
Domnule Kviatkovski, sa stii ca banii aceeia destinati pentru caini sunt oricum cheltuiti de niste angajati care stau degeaba...sunt de acord cu faptul ca sunt multi caini, mai ales ca sunt care citeste integral
Kviatkovski, 5 septembrie 2013
D-le Opait : se vede ca vorbeste gra fara dvs sau numai de dragul dea va vedea in centrul atentiei.Cand am mai facut un comentari acum un ansau doi,toti marii iubitori de caini,dar numai cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.