ACTUALITATE 25 ianuarie 2013

Codrin Munteanu, secretar de stat în Ministerul Apărării

de Monica Vrânceanu | 341 vizualizări
Conform mai multor informaţii, încă neoficiale, prefectul de Covasna va ocupa o funcţie înaltă în Ministerul Apărării, urmând ca fostul primar de Vâlcele, Dumitru Marinescu, să fie numit prefect. Prefectul județului Covasna, Codrin Munteanu, va fi înlocuit în funcție de fostul primar PSD de Vâlcele...

Conform mai multor informaţii, încă neoficiale, prefectul de Covasna va ocupa o funcţie înaltă în Ministerul Apărării, urmând ca fostul primar de Vâlcele, Dumitru Marinescu, să fie numit prefect.

Prefectul județului Covasna, Codrin Munteanu, va fi înlocuit în funcție de fostul primar PSD de Vâlcele, Dumitru Marinescu. Potrivit mai multor surse neoficiale, prefectul Munteanu va pleca la București, pe o funcție de secretar de stat în Ministerul Apărării, iar locul său va fi luat de către Dumitru Marinescu.

Aceleași surse susțin că plecarea lui Codrin  Munteanu la Bucureşti ar surveni în urma unei oferte de nerefuzat care i s-a făcut acestuia pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Apărării. Pe de altă parte, deși numele lui Dumitru Marinescu este vehiculat intens ca fiind viitorul prefect de Covasna, se pare că schimbări în acest sens ar putea să mai apară până la mijlocul săptămânii viitoare, când va avea loc numirea.

„Un zvon de la radio-șanț”

Schimbarea de la Prefectura Covasna nu este confirmată oficial de nimeni dintre cei implicați, în vreme ce conducerea USL păstrează la rândul său tăcerea. Dacă liderul PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, s-a mulțumit să nu comenteze deloc subiectul, liderul PSD, Horia Grama, a declarat că nu poate vorbi despre „niște zvonuri din târg”.

„Codrin Munteanu a fost și este în continuare susținut de către PSD, iar chestiunea cu plecarea de la Prefectură nu este, deocamdată, decât un zvon de la radio-șanț. Aș fi un diletant dacă aș discuta despre asta, în aceste condiții”, a punctat Horia Grama,

Legat de subiect, prefectul Codrin Munteanu nu a dorit să facă niciun comentariu în acest sens. Aceleași surse neoficiale sugerează însă că schimbarea de la Prefectura Covasna este ireversibilă și că, indiferent cine va fi noul prefect, acesta cu siguranță nu va mai fi Codrin Munteanu.

Codrin Munteanu a fost învestit în funcție în luna mai a anului trecut, având de-a lungul vremii o relație destul de zbuciumată cu Prefectura Covasna. Munteanu a îndeplinit, până la mijlocul anului 2008, funcția de director al Direcției Juridice şi de Contencios-Administrativ din cadrul Prefecturii Covasna. După ce în iunie 2008 a câştigat concursul pentru funcția de subprefect, Codrin Munteanu a fost transferat pe aceeaşi funcţie la Bucureşti, post de pe care a devenit apoi prefect al județului Covasna, în ianuarie 2009, şi de pe care a trecut, un an mai târziu, în funcția de inspector guvernamental. În ultimele luni, prefectul de Covasna a fost implicat în dispute cu primarul de Sfântu Gheorghe, Antal Árpád – dispute legate de însemnele secuiești sau inscripţionarea oricărei denumiri sau informaţii publice mai întâi în limba română, apoi în maghiară. De altfel, UDMR Covasna a anunțat încă de anul trecut că schimbarea din funcție a lui Munteanu este o prioritate.

La rândul său, Dumitru Marinescu a fost primar al comunei Vâlcele mai mulți ani, până când a oferit surpriza alegerilor locale din iunie 2012, pierzând în faţa candidatului UDMR.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.