ACTUALITATE 2 noiembrie 2020

CNSU propune purtarea măştii în spaţii deschise în localităţile din judeţele unde rata depăşeşte 1,5/1.000

de Agerpres | 1711 vizualizări

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, luni seară, Hotărârea nr. 51, prin care propune portul obligatoriu al măştii de protecţie în localităţile din judeţele unde rata infectării cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la mia de locuitori, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

"Prin această Hotărâre (...) a fost propusă modificarea valorii ratei de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori. CNSU propune ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie în toate localităţile din judeţele în care incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori, iar în judeţele în care rata de incidenţă este mai mică de 1,5 purtarea măştii să fie obligatorie la nivelul localităţilor unde incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori", se arată în comunicare.

Totodată, prin aceeaşi hotărâre, CNSU a actualizat lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 4 noiembrie 2020
mastile n-au redus numarutl de teste pozitive, concluzia: trebuie mai multe masti !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.