ACTUALITATE 15 martie 2012

CJ Covasna a pierdut procesul cu Prefectura privind declararea zilei de 15 martie sărbătoare locală

de Mediafax | 38 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna a pierdut la Curtea de Apel Braşov procesul intentat de Prefectură prin care se contesta o hotărâre adoptată de CJ privind declararea zilei de 15 martie – Ziua Maghiarilor de Pretutindeni – ca sărbătoare oficială locală în judeţ, sentinţa fiind irevocabilă.

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, care este consilier judeţean şi a reprezentat instituţia în procesul intentat de Prefectură în cazul hotărârii prin care s-a stabilit ca ziua de 15 martie să fie sărbătoare oficială locală în judeţ, a declarat că instanţa Curţii de Apel Braşov a respins recursul Consiliului Judeţean împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Covasna în acest caz.

Kulcsar Terza a menţionat că pronunţarea sentinţei a avut loc marţi şi încă nu cunoaşte motivarea instanţei.

Decizia Curţii de Apel Braşov este irevocabilă.

CJ Covasna a adoptat, la sfârşitul anului 2010, o hotărâre prin care ziua de 15 martie să fie declarată sărbătoare oficială locală, în judeţ. Această hotărâre a fost atacată în contencios administrativ de Prefectura Covasna.

Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, declara, la începutul lui 2011, referitor la declararea zilei de 15 Martie ca zi liberă, că sunt două situaţii în judeţ. Potrivit acestuia, acei primari care au modificat contractul colectiv de muncă, în condiţiile legii, introducând un amendament prin care au stabilit ca 15 martie să fie zi nelucrătoare, au procedat corect. În schimb, spunea prefectul, acele consilii locale care au declarat această zi drept sărbătoare legală şi-au depăşit atribuţiile.

Procesul a fost judecat la Tribunalul Covasna, care anul trecut a dat câştig de cauză Prefecturii. Decizia a fost atacată cu recurs de CJ, care s-a judecat la Curtea de Braşov.

Ziua de 15 martie este nelucrătoare pentru angajaţii CJ Covasna, în urma unor negocieri între conducerea instituţiei şi sindicate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.