ACTUALITATE 5 iunie 2019

CJ Covasna a acordat cultelor cel mai mare buget din ultimii 30 de ani

de Iulia Drăghici - Taraș | 649 vizualizări

Suma de 1,8 milioane de lei a fost împărțită la bisericile din județ

Anul acesta, bisericile din județul Covasna primesc 1,8 milioane de lei, finanțare de la Consiliul Județean (CJ) Covasna. Aceasta este cea mai mare sumă din istoria ultimilor 30 de ani, a spus marți, într-o conferință de presă, președintele CJ, Tamás Sándor.

Programul de finanțare nerambursabilă a cultelor a înregistrat 142 de cereri de finanțare din partea diverselor culte din județ (reformat, unitarian, romano-catolic, evanghelic, ortodox și adventist).

„Cea mai mare finanțare a primit-o Parohia din Bixad, pentru că acolo trebuie să construim o nouă parohie, pentru că cea veche a ars în ianuarie. Valoarea investiției este de peste un milion de lei, iar noi am acordat 300.000 de lei. În ceea ce privește proporția religioasă în județ, am ajuns la consens. Ne-am consultat cu toți protopopii și episcopii care sunt în regiune pentru aceste proiecte. Toate proiectele au fost votate, în ceea ce privește finanțările nerambursabile, cu unanimitate”,  a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

În total, în programul de finanțare nerambursabilă inițiat de Consiliul Județean Covasna, pe toate domeniile, cultură, sport, tineret, culte și altele, au fost depuse peste 500 de proiecte și cereri de finanțare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.