ACTUALITATE Acum 2 zile, 5 ore

CJ a aprobat predarea celor șase aparate drugtest către polițiștii rutieri

de Iulia Drăghici - Taraș | 645 vizualizări

Șase truse cu aparate Drugtest Analyzer intră, oficial, în folosința polițiștilor covăsneni, după ce miercuri Consiliul Județean Covasna, care a făcut achiziția, a aprobat actele pentru transmiterea dreptului de utilizare. 

Investiția se ridică la 115.000 de lei.

Despre dotarea structurilor rutiere ale Inspectoratului de Poliție Județean Covasna cu șase aparate drugtest se vorbește încă din toamna anului trecut, când s-a abordat prima dată subiectul într-o ședință de Consiliu Județean. 

Cererea pentru aceste aparate a fost făcută de Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, care s-a adresat Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) pentru a cere sprijinul în contextul „creșterii alarmante a fenomenului de consum de substanțe psihoactive și conducerea unui vehicul sub influența acestora”, se arată în documentele oficiale, adoptate miercuri. 

La vremea respectivă, IPJ Covasna avea în dotare doar două astfel de aparate. 

Este prioritate maximă pentru noi. Când domnul comandant Alin Pahonțu ne-a contactat, atât în scris, cât și personal, am spus că suntem alături. E prioritate maximă pentru noi procurarea acestor Drugtest, aparate care testează acele persoane care au consumat droguri”, spunea, la vremea aceea, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor. 

Tot atunci s-a punctat și că aparatele identifică opt tipuri de substanțe – amfetamină, benzodiazepină, metamfetamină, cocaină, cannabis, opioide, ketamină și metadonă. 

Recent, autoritățile au adoptat O.U.G nr. 84/2024, unde s-au adus modificări, printre altele, și în cazul testării antidrog a șoferilor. 

Citește mai multe AICI

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.