Circa 500 de locuri de muncă în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos
Aproximativ 500 de locuri de muncă vor fi create de firmele care au închiriat spaţiu sau au concesionat teren în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, aflat la marginea municipiului Sfântu Gheorghe, a declarat managerul acestuia, Miklos Zoltan.
„În momentul de faţă, clădirea administrativă a Parcului Industrial este ocupată sută la sută, toate birourile sunt ocupate de către chiriaşi. 11 agenţi economici activează în momentul de faţă în clădirea administrativă, care au în jur de o sută de angajaţi. După ce investiţiile deja contractate se vor finaliza şi activităţile de producţie vor demara, vor fi în jur de 500 de angajaţi (...) Toţi au în vedere să facă angajări, între 30-50-80 de oameni. Totalizând, pe tot ce s-a contractat până acum vor fi 500 de locuri de muncă (...) Parcul industrial are o suprafaţă de 28,79 de hectare, din care în jur de o treime este ocupată, deci cam două treimi sunt libere pentru tot felul de investiţii, pentru noi rezidenţi”, a declarat, pentru AGERPRES, Miklos Zoltan.
Potrivit acestuia, cea mai mare investiţie, de peste 10 milioane de euro, va fi realizată de o firmă care va construi un complex de abatorizare, prelucrare şi ambalare a cărnii.
Printre rezidenţi se mai numără o tipografie, o firmă de prelucrare a metalelor, o firmă profilată pe agricultură, precum şi o fabrică de sucuri naturale.
„Lucrările la complexul de abatorizare vor demara în primăvara acestui an şi sperăm ca într-un an să se finalizeze, iar anul viitor să înceapă producţia. Alte capacităţi de producţie sunt în domeniul fabricării mobilei, agriculturii, a preparării băuturilor, servicii tipografice, prelucrarea metalelor, avem inclusiv un investitor din Germania care va înfiinţa o capacitate de producţie în domeniul ceramicii industriale. În afară de aceste proiecte, municipalitatea are în vedere să mute activitatea a două întreprinderi publice, vorbim despre MultiTrans, firma de transport local, şi Gospodăria Comunală, firma care se ocupă cu furnizarea serviciilor de apă şi canal, care, de asemenea, îşi vor găsi locul în incinta parcului industrial”, a mai spus acesta.
Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, realizat în locul unui fost IAS aflat la marginea municipiului Sfântu Gheorghe, a fost inaugurat la finele anului 2016.
Acesta a fost realizat de Primăria Sfântu Gheorghe, printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional.
Autorităţile spun că facilităţile oferite sunt mai avantajoase decât în alte parcuri industriale din zonă, rezidenţii fiind scutiţi de plata impozitului pe terenuri şi clădiri, pe taxele pe autorizări şi de eliberare de certificate, iar după cinci ani pot cumpăra terenul concesionat.
Potrivit regulamentului, suprafaţa minimă de teren ce poate fi concesionată este de 1000 de metri pătraţi, la preţul standard de 1,5 euro metru pătrat pe an fără TVA, dar investitorii pot beneficia de reduceri cuprinse între 20 şi 60% în funcţie de anumite criterii, cum ar fi suprafaţa, nivelul şi tipul investiţiei, numărul locurilor de muncă create şi nivelul salariilor acordate angajaţilor.
„Merită să investeşti la Sfântu Gheorghe pentru că oraşul are o cultură industrială dezvoltat şi pentru că persoanele care stau în această zonă sunt disciplinate din punctul de vedere al muncii. Pe de altă parte, Sfântu Gheorghe este situat bine din punct de vedere geografic, în interiorul ţării. Fiind în inima ţării, parcul industrial se află lângă viitorul drum ocolitor al municipiului Sfântu Gheorghe, se află la 35 de km de viitorul Aeroport Internaţional de la Ghimbav şi se află foarte aproape de autostrăzile care se vor construi, vorbim de autostrada Braşov-Bacău şi cea care o să conecteze Sibiul de Braşov. Deci, poziţionarea geografică a municipiului Sfântu Gheorghe este una ideală şi cred că toate aceste elemente coroborate pot fi atractive pentru investitori în vederea luării unei decizii de a investi în oraşul nostru. Ca să nu mai vorbim că avem şi facilităţi care fac ca acest parc să fie unul atractiv pentru investitori”, a concluzionat Miklos Zoltan.