ACTUALITATE 17 decembrie 2019

Circa 50 de trofee donate Muzeului Cinegetic din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 2152 vizualizări

Colecţia Muzeului Cinegetic din Sfântu Gheorghe s-a îmbogăţit cu circa 50 de trofee primite ca donaţie din partea unei familii de vânători, printre care o zebră, două antilope africane şi doi facoceri.

„Sunt trofeele recoltate de către domnul Eross Ignat, băieţii lui le-au donat. Din păcate el nu mai trăieşte, nu mai este printre noi, dar era din Sfântu Gheorghe, iar băieţii lui care trăiesc în Germania, fiind şi ei tot vânători, ni le-au donat (...) Au avut destul de multe ieşiri în Africa şi ăstea sunt trofeele recoltate de domnul Eross senior în aceste excursii. Zebra este chiar o raritate în acest muzeu, mai avem numai o piele de zebră în una dintre săli, dar aşa, împăiată, nu mai avem. Este chiar un exemplar frumos, reprezentativ şi elegant. Mai sunt, printre altele, mai multe antilope africane, gazele şi doi facoceri expuşi aici. Sunt trofee frumoase, chiar binevenite, când intră cineva în muzeu, deja are în prim-plan aceste trofee aşezate lângă acest frumos set de fotografii (...) Deci, cum spuneam, colecţia de trofee a ajuns în muzeu mulţumită fiilor domnului Eross, ca atare am devenit mai bogaţi cu aproape 50 de trofee”, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Asociaţiei Vadon, Demeter Janos, care administrează acest muzeu.

Muzeul cinegetic din Sfântu Gheorghe, inaugurat în primăvara anului 2013, funcţionează într-o clădire monument istoric aflată în centrul municipiului, care a fost reabilitată cu fonduri europene de către Primărie.

Acesta cuprinde o bogată colecţie de trofee, arme de vânătoare, documente şi fotografii, majoritatea provenind din colecţiile particulare ale unor vânători din zonă.

Cea mai mare donaţie, în valoare de peste 100.000 de euro, constând în trofee şi animale sălbatice împăiate, a fost făcută de patronul unei firme de turism cinegetic din Sfântu Gheorghe, Sarkany Arpad.

Printre exponatele muzeului pot fi văzute cel mai mare trofeu de cerb din România, vânat în anul 2011, un urs capturat de Nicolae Ceauşescu în judeţul Covasna şi un trofeu de râs medaliat cu aur, care a fost expus în 1971, la Expoziţia mondială de la Budapesta.

În anul 2016, colecţia s-a îmbogăţit cu un crocodil de Nil, în lungime de peste patru metri.

Muzeul cuprinde şi o zonă interactivă, unde vizitatorii pot atinge animalele, pot obţine informaţii de pe touchscreen despre speciile de animale şi pot „vâna” cu o puşcă cu laser.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.