ACTUALITATE 9 decembrie 2015

Circa 20% dintre elevii covăsneni nu s-au mai înscris în clasa a IX-a

de Sever Ioan Miu | 116 vizualizări

Circa 20% dintre elevii covăsneni de clasa a VIII-a au ales să nu-și mai continue studiile la liceu în județ, fie renunțând complet la educație, fie alegând alt județ pentru studiile liceale, se arată într-un studiu prezentat de Inspectoratul Şcolar Județean Covasna.

Din 2.144 de elevi care au fost înscriși la sfârșitul anului 2014, 416 elevi nu și-au continuat studiile în anul școlar 2015-2016. Aceștia reprezintă 19,4% din totalul elevilor înscriși. Dintre aceștia, 121 de elevi s-au înscris în alt județ. Cei mai mulți care au ales alt județ pentru liceu sunt din zona Sfântu Gheorghe și din zona Întorsura Buzăului. Copiii care au plecat din zona Întorsura Buzăului au ales îndeosebi județul Brașov. Elevii din zona Sfântu Gheorghe, mai ales de la Hăghig și Dobârlău, dar și câțiva din Araci, au ales licee din Brașov și Feldioara, după cum ne-a declarat inspectorul şcolar general Kiss Imre. Din zona Covasna 27 de elevi au schimbat județul, iar din zona Baraolt, 18, aceștia din urmă alegându-și mai ales licee din Odorheiu Secuiesc.

Alți 106 elevi au absolvit gimnaziul, dar nu au continuat studiile, în timp ce 114 elevi au ajuns până la final, dar au rămas repetenți. Totodată, 62 de elevi nu au ajuns până la finalul clasei, fie abandonând pe parcurs, fie după ce au redactat o cerere de retragere. 13 elevi s-au mutat în alte județe încă de la sfârșitul semestrului I.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.