ACTUALITATE 21 iunie 2017

Cinci județe, din nou sub cod galben de inundații

de Iulia Drăghici - Taraș | 2722 vizualizări

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis miercuri la ora 14:10 o avertizare hidrologică pentru fenomene imediate, valabil pentru județele Neamț, Bacău, Harghita, Covasna și Vrancea, respectiv pentru râurile mici din bazinul hidrografic al râului Trotuș. Codul galben este în vigoare în 21 iunie a.c., între orele 14:20 - 24:00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinul hidrografic al râului Trotuș,  județele Neamț, Bacău, Harghita, Covasna și Vrancea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si severitate mai mare pe râurile mici din bazinele hidrografice Tazlău – bazin superior și afluenții Trotușului aferenți sectorului: aval confluență râu Uz – amonte s.h. Tg. Ocna”, arată site-ul INGHA.

 

 

Teme articol: Covasna inundatii cod galben
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.