ACTUALITATE 4 noiembrie 2024

Ciao, bella Italia! Sadoveanu è arrivati... în Torino cu Eramus+

de Covasna Media | 966 vizualizări

În perioada 20-26 octombrie 2024, echipa de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului a participat la a treia mobilitate fizică din cadrul parteneriatului de cooperare din domeniul educației școlare Erasmus+ KA220 ” Sustainable Alternative Future Essentials” (cu acronimul S.A.F.E)  în Settimo Torinese, Torino, Italia.

Școala întorsureană a fost reprezentată cu mândrie de 5 elevi deosebiți și dornici de cunoaștere și socializare interculturală: Ruxandra Baniță, Alessia Popica, Lara Bularca, Mihai Soare și Tudor Fănel Bularca alături de prof. Elena Morar, prof. Mircea Morar și prof. coordonator Daniela Hosu, participând cu interes la activitățile organizate de ISTITUTO DI ISTRUZIONE SUPERIORE 8 MARZO din Settimo Torinese alături de școlile partenere din Finlanda, Grecia și Malta și  2 reprezentanți ai organizației non-guvernamentale din Macedonia de Nord.

Printre activitățile organizate de țara gazdă amintim: prezentarea rezultatelor studiului efectuat pe tematica risipei alimentare și gestionarea sustenabilă a resturilor, workshop de programare și robotică, workshop de chimie alimentară, atelier de gătit și degustare de bucate tradiționale la Asociația Caritas, ateliere de preparat  mozzarella și produse de carmangerie fără aditivi și substanțe chimice dăunătoare în Moretta, vizite culturale la Mole Antonelliana, Muzeul Lavazza, fabrica de ciocolată Ziccat, Muzeul Egiptean, Catedrala Sf. Ioan, Piazza Castello,etc. și în zona viticolă din Alba la uimitorul castel Grinzane.

La workshop-urile de management și coordonare s-a dezbătut modul de realizare și implementare a activităților din pachetul de lucru în curs și s-au discutat condițiile de organizare și desfășurare a următoarelor mobilități.

Gazdele noastre  ne-au oferit, de asemenea, o  experiență culinară autentică și ne-au încântat simțurile cu bucate tradiționale italiene învăluite în ritmurile melodioase ale unor cântece din popor, povești și fapte istorice reale contribuind, astfel, la înțelegerea diferențelor culturale și îmbrățișarea unei viziuni europene unitare axate pe ideea de pace, toleranță, sănătate și grijă față de mediu.

Reiterăm eterna concluzie care a devenit o lozincă a experiențelor Erasmus+: Suntem mândrii că facem parte din familia E+! Această oportunitate ne-a deschis orizontul cunoașterii și ne-a arătat beneficiile unei comunități unite. Acceptarea diversității, îmbrățișarea multiculturalității precum și închegarea unor prietenii durabile conturează importanța și succesul acestui proiect școlar internațional. Împreună descoperim lumea, învățăm și clădim o viață mai bună, mai sănătoasă. Pas cu pas și pășim împreună!

 Prof. coordonator,

Daniela Hosu

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.