ACTUALITATE 23 aprilie 2020

Chimist de la Centrul de Transfuzie, detașat la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1446 vizualizări

Prefectura Covasna anunță că se continuă delegarea de personal pentru sprijinirea Spitalului Județean de Urgență în lupta împotriva coronavirusului. De această dată, a fost detașat un specialist chimist de la Centrul de Transfuzie Sanguină din județ. Delegarea începe de miercuri 22 aprilie și este valabilă până la încetarea stării de urgență.

În cadrul măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dl Secretar de Stat – Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, dr. Raed ARAFAT a avizat solicitarea Instituției Prefectului – Județul Covasna și a Direcției de Sănătate Publică Covasna, privind delegarea unui specialist chimist de la Centrul de Transfuzie Sanguină a județului Covasna, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. Prin Ordinul nr. 91 din 22.04.2020, al Prefectului jud. Covasna – dl. Iulian-Constantin TODOR, delegarea începe cu data de 22.04.2020 și până la încetarea stării de urgență”, arată un comunicat de presă transmis miercuri de Prefectura Covasna. 

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență, „Dr. Fogolyán Kristóf”, András-Nagy Róbert, specialistul va lucra în laboratorul de testare COVID-19, care urmează să funcționeze în cadrul unității spitalicești.  

Va lucra în laboratorul PCR pe care vrem să îl înființăm zilele acestea. (...) Sper ca până la sfârșitul săptămânii o să obținem și autorizația sanitară de funcționare, ca să fie totul în regulă, să începem lucrul acolo”, ne-a spus managerul spitalului, precizând că sunt așteptate să sosească echipamentele necesare desfășurării activității. 

Aceasta nu este prima detașare realizată la nivelul Spitalului Județean. Prin același procedeu au fost transferați la Spitalul Județean și doi medici ATI din Mureș, care au început activitatea în 13 aprilie. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.