ACTUALITATE 25 octombrie 2016

Cheltuielile cu pregătirea profesională a tinerilor ar putea fi deductibile

de Agerpres | 963 vizualizări

Cheltuielile firmelor cu pregătirea profesională a tinerilor vor putea fi deductibile din punct de vedere fiscal, a declarat marți Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice, în cadrul Topului Național al Firmelor Private din România, eveniment organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

Potrivit ministrului Finanțelor se vor putea deduce atât cheltuielile cu formarea profesională și cu salarizarea profesorilor care vin să pregătească un tânăr, cheltuielile de cazare și de masă pentru acești tineri, cât și cele pe care angajatorul ele are cu echipamentele necesare pregătirii profesionale.

"Foarte important este domeniul de pregătire profesională. Este important în special pentru dumneavoastră (antreprenorii — n.r.) ca și angajator dar și pentru absolvenți, pentru tinerii absolvenți de liceu. Pentru susținerea învățământului și o mai bună pregătire profesională a tinerilor propunem acordarea de facilități societăților interesate de programe de calificare profesională", a spus Dragu.

Ministrul Finanțelor a precizat că Executivul vrea ca tinerii să aibă acces mai ușor la o pregătire aplicată.

"Vrem ca tinerii să aibă un acces mai ușor la o pregătire aplicată, iar angajatorii să fie motivați să investească în formarea profesională a tinerilor. Mă refer aici nu numai la cheltuielile pe care un angajator le are cu pregătirea în mod direct, cu formarea profesională, cu salarizarea profesorilor care vin să pregătească un tânăr, cu cheltuielile de cazare, de masă pentru acești tineri, dar și cheltuieli pe care angajatorul ele are cu echipamentele care sunt necesare pregătirii profesionale. Toate aceste cheltuieli vor fi deductibile din punct de vedere fiscal, facilitând astfel investițiile dumneavoastră în pregătirea profesională", a spus ministrul Finanțelor Publice.

O altă măsură anunțată marți de ministrul Finanțelor este extinderea scutirii de impozit pe profitul reinvestit pe perioadă nedeterminată.

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), organizează, marți, ediția cu numărul XXIV a Topului Național al Firmelor Private din România.

Topul se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, concomitent cu Târgul Serviciilor/Produselor de Excelență pentru Întreprinderi.

"Evenimentul este unul de referință pentru mediul de afaceri românesc, cu această ocazie vor fi recunoscute meritele întreprinzătorilor și vor fi promovate cele mai performante întreprinderi ale anului 2015. Manifestare de tradiție, TOP-ul transpune bunele practici internaționale în domeniu și se bucură de recunoașterea la nivel european și internațional a Uniunii Europene a Artizanatului și a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (UEAPME) și a Asociației Mondiale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (WASME)", susțin organizatorii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.