ACTUALITATE 27 septembrie 2021

Cercetați pentru braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

de Covasna Media | 1128 vizualizări

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna – Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări, sub coordonarea Prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, față de 3 bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de braconaj  și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Astfel, la data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul structurii sus menționate beneficiind de sprijinul personalului de specialitate din cadrul Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv Bodoc au identificat în extravilanul localității Dalnic din județul Covasna, pe suprafața unui fond cinegetic 3 bărbați care se aflau într-un autovehicul de teren și care la vederea organelor de control au demarat în trombă încercând să se sustragă verificărilor.

În timpul urmăririi una dintre persoane a aruncat pe geamul autovehiculului o armă letală, cu destinația vânătoare, de calibrul 12, după care persoanele respective și-au continuat deplasarea.

În urma activităților specifice întreprinse în cursul nopții, toate cele 3 persoane au fost identificate și conduse la sediul poliției, unul dintre bărbați fiind reținut pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, doi dintre bărbați au calitatea de vânător și sunt deținători legali de arme și muniții, însă aceștia nu figurau înscriși în cuprinsul vreunei autorizații de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condițiile legii de gestionar pentru fondul cinegetic respective.

Au fost ridicate în vederea confiscării arma letală cu destinația vânătoare de calibrul 12, un cartuș de același calibru, o lanternă precum și autovehiculul de teren. 

Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.