Cercetaşii covăsneni au creat hrănitoare pentru păsări
Grupul de cercetaşi din oraşul Covasna a luat parte săptămâna trecută la o activitate inedită. Tinerii au creat şi instalat hrănitoare pentru păsări în pădurea din Valea Zânelor.
„Cea mai recentă activitate a cercetaşilor a avut loc într-o pădure de la marginea oraşului Covasna, unde am hrănit păsărelele sălbatice. Ne-am gândit că fiind frig şi zăpadă multă este greu pentru păsări să îşi găsească hrană. Noi am cumpărat seminţe, am făcut hrănitoare din materiale reciclabile, pentru care ne-am inspirat de pe internet şi am mers să le montăm. Ne-a părut rău că păsările nu au venit să se hrănească atât timp cât am fost la faţa locului, dar ne-am dat seama că va dura ceva timp până vor descoperi locurile”, ne-a spus coordonatorul Asociaţiei GRIT din Covasna, Florentina Teacă.
Prin intermediul reţelei de socializare Facebook, aceasta a explicat că acţiunea s-a născut dintr-un parteneriat între Asociația de tineret GRIT și Ocolul Silvic Covasna, dar şi că astfel de evenimente au o frecvenţă lunară.
„Întâlnirea dintre cercetași și silvicultori este rodul parteneriatului dintre Asociația de tineret GRIT și Ocolul Silvic Covasna, în cadrul Programului Național de Educație Forestieră inițiat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva prin Direcția Silvică Covasna, care are ca principal obiectiv prezentarea către tineri a importanței pădurilor României și a modalităților prin care aceștia pot beneficia de ele, dar și contribui la păstrarea și îngrijirea „aurului verde” al țării. Astfel, a fost instituită o zi în fiecare lună, dedicată întâlnirii dintre personalul Ocolului Silvic Covasna cu copiii şi tinerii covăsneni, membri ai grupului de iniţiativă cercetăşesc Kogaion Covasna”, transmite coordonatorul Asociaţiei GRIT din Covasna.
Activitatea copiilor covăsneni a fost promovată online şi de Romsilva: „Cercetaşii covăsneni au instalat în pădurea din Valea Zânelor hrănitoare pentru păsări sălbatice, cu sprijinul și sub îndrumarea colegilor noștri de la Ocolul Silvic Covasna, din cadrul Romsilva. În zonă se află deja cuiburi artificiale pentru pițigoi, instalate de mai mulți ani de colegii noștri”, arată un mesaj postat pe profilul de Facebook al Regiei Naţionale a Pădurilor.
În grupul cercetaşilor covăsneni, filială a Organizaţiei Naţionale a Cercetaşilor Români, înfiinţată în urmă cu câteva luni, sunt înscrişi aproximativ 50 de copii şi tineri din oraşul Covasna, cu vârste între 8 şi 19 ani.
Sursă foto: Facebook