ACTUALITATE 16 iulie 2010

Centrul de pe str. Muncitorilor e gata

de Ana Sidon | 612 vizualizări
Familia lui Mihai Mitrică, care locuiește în imediata apropiere a Centrului, e decisă să meargă până în pânzele albe întrucât consideră că i-au fost încălcate drepturile După doi ani de la demararea lucrărilor și după mai multe probleme și controverse, Centrul de Diagnostic și Tratament din strada Muncitorilor este gata. Familia lui Mihai Mitrică, care locuiește în imediata apropiere a Centrului, nu-și mai găsește liniștea de atunci și deși clădirea imensă pare imposibil de făcut să dispară în eventualitatea în care s-ar stabili că a fost ridicată ilegal – pe rol există procese care își așteaptă sentinţa –, păgubiţii sunt deciși să meargă până în pânzele albe întrucât consideră că le-au fost încălcate drepturile. Despre tot ce s-a întâmplat până acum şi ce va mai urma am stat de vorbă cu Mihai Mitrică, vecinul Centrului.

Familia lui Mihai Mitrică, care locuiește în imediata apropiere a Centrului, e decisă să meargă până în pânzele albe întrucât consideră că i-au fost încălcate drepturile

După doi ani de la demararea lucrărilor și după mai multe probleme și controverse, Centrul de Diagnostic și Tratament din strada Muncitorilor este gata.

Familia lui Mihai Mitrică, care locuiește în imediata apropiere a Centrului, nu-și mai găsește liniștea de atunci și deși clădirea imensă pare imposibil de făcut să dispară în eventualitatea în care s-ar stabili că a fost ridicată ilegal – pe rol există procese care își așteaptă sentinţa –, păgubiţii sunt deciși să meargă până în pânzele albe întrucât consideră că le-au fost încălcate drepturile. Despre tot ce s-a întâmplat până acum şi ce va mai urma am stat de vorbă cu Mihai Mitrică, vecinul Centrului.

- Cum a început totul?

- Povestea Centrului de Diagnostic și Tratament a început în momentul în care au pus pe stradă pancarta cu datele construcției. Din acea dată, adică 15 ianaurie 2008, am sesizat Primăria, Inspectoratul Teritorial în Construcții, Direcția de Sănătate Publică, prefectul județului Covasna - să stopeze acea construcție, considerând că se încalcă disciplina în construcții, legislația în vigoare.

- Ce demersuri aţi făcut?

- Am sesizat Tribunalul Covasna secția contencios administrativ, solicitând anularea autorizației de construcție, fapt care s-a și întâmplat, cu posibilitate de recurs, dar între timp știind că pe rolul Tribunalului Covasna se află în litigiu acea autorizație de construcție, primarul a eliberat-o pe a doua, sfidând și ignorând legile statului.

Consider că este un sistem bine pus la punct, de sus până jos – procesele se amână, se tergiversează cu scopuri bine definite, se depun acte legate cu ață albă în instanță.

- Cum anume vă afectează prezenţa clădirii viaţa de zi cu zi?

- Construcția de dimensiunile unui bloc de cinci etaje este la 60 de cm de curtea proprie și la 80 de cm de casă. Îți dă senzația de strivire, creează un disconfort foarte greu de imaginat și suportat din cauza ferestrelor situate către proprietatea mea, în număr de 34 – 35, afluența de bolnavi, țipete de copii, lipsa intimității, de soare, stresul existent și așa mai departe.

Ne luptăm prin tribunale, la instituțiile statului, pentru a se lua măsurile necesare. În continuare avem proces pe data de 18 august și vom vedea pe parcurs, dar văzând că instituțiile statului nu își fac treaba sunt dispus să merg până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care se ocupă de cazuri ca al meu.

- Aţi făcut demersuri și împotriva autorităţilor locale....

- Am considerat că primarul actual a eliberat în mod abuziv cea de-a doua autorizație, am depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, sesizând situația incredibilă care s-a creat în legătură cu abuzurile imobiliare din vecinătatea casei mele, urmând a mă adresa Curții Europene deoarece consider că mi s-a încălcat dreptul la proprietate conform art. 1 din Constituția României.

Nu umblu prin tribunal de dragul de a umbla, nu sunt afacerist, sunt un om onest, am muncit prin străinătate să-mi construiesc o căsuță, fără niciun ajutor, fără nicio moștenire, dar iată că munca de o viață mi se năruie pe zi ce trece deoarece beneficiarul a profitat în disprețul legii de acele avize, acorduri, nerespectarea normelor de igienă referitoare la zonele de locuit, creându-se o opinie prin care consider că un grup de funcționari publici plătit din bani publici sfidează legea.

Proprietatea mea prin ridicarea acelei clădiri își pierde din valoare, pe suprafața rămasă nu se mai poate construi, deoarece umbra afectează casa, dar și din cauza zgomotului, ca să nu mai vorbim de lipsă de intimitate și prezența stresului.

Ana Sidon

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
diana, 25 iulie 2010
si eu cunosc cazul.cei implicati in proiectul centrului de diagnostic sunt unele din cele mai marcante fete ale medicilor si arhitectilor din oras.s-a incercat oprirea proiectului dar ce pot face citeste integral
vasy, 19 iulie 2010
si de vina in cazul asta e tot primarul norstru (iubit)??? nici o noutate,nici o surpriza!!!
Janos Iuhas, 19 iulie 2010
Se muta Bucurestiu in toata tara, incet-incet. Borduri noi la drumuri cu gropi, masinile ridicate, infractiunalitate multa, blocuri printre case, mai dupe aia raman casa intre blocuri si dispare pana citeste integral
apri, 17 iulie 2010
Cunosc cazul si omul are dreptate, intro strada cu cladiri joase se construieste o cladire de cinci etaje e absurd si inestetic. Ce fac cei de la sistematizari, proiectari din Sfantu Gheorghe ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.